hur man lär sig persiska del I

ja som några kanske vet så pluggar jag persiska för fullt. Anledningen till detta är enligt min pojkvän att han och jag ska kunna snacka skit så ingen hör. Kanske en bra anledning men inte god nog. Men det hela blir mycket bättre när ens pojkvän kan persiska och när ens svärföräldrar är bättre på persiska än svenska. Sen är jag språkintresserad och lättlärd också. Bra kombo faktisk.
Men ett problem jag har stött på är att det är sjukr svårt att hitta läroböcker och andra sätt att lära sig språket på. Jag fick leta väldigt mycket innan jag hittade ett sätt.
Att rekommendera är ju att ha någon i sin närhet som faktiskt kan persiska och som man kan öva på. Har man inte det så är det lite jobbigare.

Men jag började i alla fall med att lära mig alfabetet. Nu kan jag det inte till 100 % men jag kan de flesta bokstäverna. De påminner ju mycket om det arabiska alfabetet förutom att det finns 4 extra bokstäver. Plus att man läser från höger till vänster istället för från vänster till höger som vi gör. Men det är ett lätt språk och deras gramatik är lättare än den svenska.

Ett sätt att börja lära sig är faktiskt att gå in på en sida som jag hittade som heter
learn-persian.com
bra sida gjord av svenska iranier tror jag.
Mycket lektioner och annat skoj. Så vill man lära sig så kan man börja där. Det är mitt tips för idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0