Skvallerträning

Ja nu har vi kommit in i det här med skvallerträning och det verkar mycket intressant. Det går för den som inte vet det ut på att man ska ge godis och beröma hunden när den "skvallrar" alltså när hunden ser en människa, hund,hare etc och den har bara hunnit stanna upp och kollat. Då ska man berömma. Man måste vara noga med att man inte berömmer om hunden har börjat reagera. Såa man måste ha timing. tyvärr har varken jag eller Rami bra timing men ofta ser vi sakerna innan han så vi kan förbereda oss. Så än så länge har det gått bra.
Detta ska ju i sin tur leda till att han kommer till oss för att få godis då han ser något eller någon. Vi får se om det funkar så bra som vi hoppas på i alla fall.

En del använder klicker till denna övning men vi har disskuterat under nästan hela tiden som vi haft Yoshi om hurvida klicker är bra eller inte. Och absolut det verkar funka men vi har kommit fram till att det är inget för oss då det känns som att man blir fast i detta och måste ha klicker med sig då mer eller mindre hela tiden. Lite som att man blir fast i den. Så vi kör på godis och gamalt hederligt beröm.
Och så vill jag bara tillägga att Rami har helt rätt på kommentaren på hundpromenad 2.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0