Lägenhet

Ja nu har man kollat på lägenheter i flera dagar och det känns som att man inte blir klok på det alls. Varför ska det vara skillnad i köpoäng på studentlägenheter och vanliga för? Ja det är ju lite jobbigt. Men förhoppningsvis så kommer det väl att ordna sig antar jag. Det kommer ju hur som helst ut en massa nya lägenheter hela tiden. Så något kommer man nog att få tag i, i alla fall.
Skulle dock helst vilja ha ett rum på studentgatan vilket jag har hört är jätte fina. Så vi håller tummarna för det och ser hur det går. Men om jag får som jag vill så är det där som jag kommer att bo.

Idag är det i alla fall sista dagen för att bestämma vilka platser man vill ha kvar och vilka man vill stryka. Jag strök Gävle och Falun. Sen behöll jag resten. Så nu ligger Karlstad först och efter det Örebro. Så nästa vecka får vi se hur det går. Och nästa vecka måste jag även börja rota runt uppe på vinden och se över vad jag behöver med mig när jag ska plugga. Hela min lägenhet ligger nämligen inmölat i ett litet förråd hur nu det kunde få plats undrar jag fortfarande. Men det är jag glad över att det fick i alla fall annars vet jag inte vart jag skulle ha stoppat undan det.
Men det känns som att det man behöver ha med sig om man ska bo i korridor är inte så mycket. Såa förhoppningsvis så kommer det gå fort att hitta allt.
Men vi närmare eftertanke så står min säng längst in i förrådet vilket inte känns så där jätte kul. Plus att jag inte vet vart fan jag gjorde av skruvarna till den. Hum, kan man köpa nya sådana på ikea tro?
Jag hoppas det i alla fall om jag inte hittar dom. Annars sitter jag nog lite i skiten.
Jaja det löser sig på ett eller annat sätt i alla fall...

Och nu har man åter problem med den där jävla mobilen som man har. Den höll på att krångla utav helvet när jag pratade i den igår. Så nu är det dags att åka och skälla lite på tre....IGEN!
Men jag vet ungefär vad dom kommer säga.
Nått i stil med: "Du kan ju förlänga ditt abbonemang nu och få en ny mobil"
Och då kommer jag säga att: "Ja jag vet det men jag vill inte göra det"
Och då kommer dom säga: "Ja vi kan ju skicka in den på lagning men vi har ingen lånetelefon"

Så klart.....Sen när har tre haft några lånetelefoner inne då? Jo aldrig. Vet ni varför? Jo för att ALLA lämnar in sina telefoner på lagning och då tar lånetelefonerna slut ganska fort. Skulle dom mot förmodan ha en inne så är det nog dags att säga "Kors i taket".
Men vi får väl se. Lite svårt att förlänga sitt abbonemang när man inte vet hur ekonomin kommer se ut om en månad eller två. Men ett som är säkert är ju att jag inte kan byta bort tre som det ser ut just nu i alla fall....För jag vill ju gärna kunna ringa gratis till vissa personer nu när jag blir fattig student. Och de flesta i min närhet har ju tre så jag har inte så mycket val.

Men nu ska jag åka till kupolen och se om det går att ordna :P

1:a antagningen klar

Yes nu är första antagningen klar. Och som jag redan hade gissat så kom jag inte in på första. Men som sagt det hade jag ränkat med och inga sura miner för det inte. Och resultatet var inte riktigt som jag trodde på vissa universitet men det är inget negativt med det heller. Att jag skulle ligga på runt 500 reserv i Göteborg var inte helt otippat i och med att det är en väldigt eftertraktad skola. Men å andra sidan var inte göteborg den stad som jag ville plugga i heller.

Mitt förstahandsval var Karlstad och chansen att komma in där finns naturligtvis. Men nu till det som jag inte hade räknat med var att jag skulle ligga bra till för att komma in i Örebro. I slutet då när jag skulle söka min utbildning tänkte jag ju lite längre och sökte till 8 utbildningar trots att jag egentligen ville gå i Karlstad och nu vid närmare eftertanke så var det inte alls ett dumt val.
Jag låg som sagt bättre till för att komma in i Örebro och jag har kollat lite på staden och läst på lite om universitetet och det verkar absolut som en toppenstad faktiskt. Trevlig stad med stort universitet och massa studenter. Det enda som oroar är väl det här med bostad. Men vad jag har förstått det så finns det bostadsgaranti både i Karlstad och Örebro vilket underlättar en del saker för min del. Och till min förvåning så kom jag på att jag faktiskt har varit lite smart för ca 1,5 år sedan. Jag kom nämligen på att jag hade stält mig i bostadskö i ett x antal städer varav två av dom var Karlstad och Örebro vilket innebär att jag har köpoäng där. Så det där med bostad blir nog kanske inte så svårt ändå.
Dock krävs det inga köpoäng för STUB i Karlstad men däremot för KBAB. Men det där kommer som sagt att ordna sig.

Och efter att ha läst lite på båda universitetens hemsida så har jag även märkt att i Karlstad är kursstarten den 24 Augusti medan den i Örebro är 31 Augusti. Så tänker man så är Örebro lite bättre då jag får lite längre tid att hitta bostad. Och så hinner jag fira min födelsedag som är just 24 med min familj.

Det känns som att det är en hel del att tänka på just nu med allt vad antagningar och saker innebär. plus att man måste försöka göra någon slags budget inför det som komma skall. Det tycker jag kan vara lite svårt faktiskt i och med att jag inte har så bra koll och inte har varit speciellt begränsad vad det gäller pengar de senaste åren. Men i studentbostäderna i Örebro så ingår el och bredband från stadsnätet i hyran vilket är väldigt bra. Sen är lägenheterna billigare i Örebro än Karlstad över huvudtaget.

Känns lite som att man sitter och försöker övertala sig själv att Örebro är bättre än Karlstad i och med att chansen är störra att jag kommer in där. Men som det ser ut nu så spelar det nog ingen större roll faktiskt.
Så nu är det bara att gå in på studera.nu och skicka in svaret för vilka platser man vill ha kvar. Sen är det bara att vänta och se men antagligen vet jag med säkerhet nästa vecka vart det bär av och då är det bara att börja leta efter bostad och planera flytten.

OCH börja rota i alla kartonger man har uppe på vinden för att kunna avgöra vad man behöver med sig och inte till den nya staden. Det kommer nog kräva en del tid antar jag. Så
Wish me luck

RSS 2.0