Mellanstadiedisco

I onsdags så var det mellanstadiedisco. Det var sjukt kul med all 90-tals musik och alla roliga lekar. Det kom sjukt mycket nya nollor också som vi inte hade sett förut. Var nog för att vår vice general kerim hade varit och pratat på deras lektion. För dom hade ju inte fått några nollescheman i intagningsbeskedet vilket var en stor miss.
Igår torsdag så hade vi fångarna på campus. Det var mycket kul. Elin och Frida blev tvingade att delta medan jag fick stå vid min fru och ha känna, smaka, lukta stationen. Dom skulle känna på ägg (knäckta), Nudlar (kokta), och champinjoner. Sen skulle de smaka på ketchup, majonäs och digestivekex. Och sist skulle de lukta på svartpeppar, sill och chips. Och ett stort plus till tjejen som även gissade rätt chips sort. Och nej äggen var inte sperma....bra gissning but no.

Även älsklingen kom förbi en vända igår. Det var mysigt. Har ju varit sjuk båda två nu. Så har inte kunnat träffas. hatar att vara sjuk faktiskt. Jobbigt som fan. Sen var vi tvungna att gå och städa BB också. Skönt att ha det gjort. Så nu slapp vi det idag.
Ikväll är det sektionskampen på schemat och sen kåren ikväll...tyvärr är jag inte så där jätte pepp på kåren men förhoppningsvis så kanske det ändras tills ikväll...
Men nu är det stan nästa och kolla om vi hittar lite grejer till maskeraden i morgon.

Remember what´s important in life

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar . Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken . Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'ja'.

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras inne-håll i burken , vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.

Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.

Småstenarna representerar andra saker som betyder något , som hem, jobb och bil.

Sanden representerar allt annat - småsakerna.

Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen.

Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.

Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.

Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något.

Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.

Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.

Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.


nollningen har börjat :D

Yes nu har äntligen nollningen börjat och igår var det campusvandring med nollorna. var inte så mycket nollor som vi önskade oss men det räcker. Kallt som fan var det dock att gå ute utan jacka och så vidare men det var värt det. Efter rundvandringen blev det lite lekar och fika.


Och idag så har det varit plugg hela dagen...eller ja mest tjejsnack och minst plugg men kul hade vi i alla fall...jag stötte på elin lite också..moahahahahaha...Och Elin sluta kasta bajs för fan.
Och vi har kommit på att långhuset är inte så farligt. trots att det tar 3 min att gå igenom det.
Men idag var det även mer nollning. Var charader, alla var verkligen jätteduktiga. det trodde jag faktiskt inte men kul var det. Sen var det speeddating och lite lekar (vingel vingel, Namnlek).
Och sen så klart det otroligt roliga pizzabaket. I min korridor (12) och Marcus korridor (14). Vart faktiskt mycket goda pizzor. Duktiga var våra nollor trots att vi band ihop dom. Och vi fick veta att dom tycker om drulleförsäkringar och vaselin (!)


Tresurehunt

yes idag har varit en underbar dag och jag är sjukt lycklig nu....eftersom min man inte vet vad det är än så kan jag tyvärr inte nämna det här heller eftersom det ska bli en överraskning. Så förhoppningsvis kanske jag kan nämna det lagom till nästa vecka.
Idag har det varit ledig dag i skolan men mycket annat på schemat. Tresurehunt närmare bestämt. två nollor kom det. Men roligt var det i alla fall. Vi fick gå på skattjakt runt hela campus. OCh efter det så blev det korvgrillning. Gött som fan var det efter att ha varit ute i kylan.
Marcus hade med sig söta lilla våfflan också. hon är så sjukt söt. Alla här verkar ha söta hundar faktiskt.
Klippdag

yes idag har man i stort sett bara klippt folk känns det som. Har haft fyra klippningar. Klippte bland annat Claire och hon hade med sig söta Molly. Underbar lite hund. Är nog kär i henne. Men bra har det blivit. så 4/4 nöjda...inte helt fel. Har börjat termin 2 idag också och nya kursen har dragit igång. farmakologi med sjukdomslära. Kan bli intressant.
Kvällen har bestått av fet mat, cola och vaxning av mallas ben. Nu är dom lena och inte riktigt lika håriga som ramis längre. det är ju en förbättring tror jag.


nu är nollningen igång

nu har jag varit så där dålig igen på att uppdatera. Jag gjorde ett tappert försök för några dagar sedan men då hängde sig firefox när jag hade lagt upp massa bilder så jag orkade faktiskt inte göra det igen. men nu har det varit campusvandring, speeddating, mingel, charader, färgfest, hattfest, wintergame och spelkväll....roligt har det varit och mer står det på schemat. att vara fadder är sjukt roligt.Detta är bilder från mingel och lite från charader och pizzabak. Gör ett inlägg till sen med lite fler bilder från helgens fester.

Plugg

Ja nu har jag varit sjukt otrevlig och inte skrivit på länge. Men nu är det så att det är Plugg plugg plugg och mera plugg som gäller. helgen spenderades med fest på fredagen...fadder kickoff...kul som fan och så slapp man sova själv också. underbart. lördagen var det kalas för maria med singstar...och efter det har alla dagar inneburit plugg....kort sammanfattat...
I morgon kör nollningen igång.

And here we go again

De senaste dagarna har varit mycket bra...chillat, kollat film spela ps2 och myst ungefär så det har sett ut. Och det var något som jag verkligen behövde nu innan all skit sätter igång igen. Tack så mycket för det sötnosen.

Men som sagt nu sätter all skit igång igen. Tentan är inplanerad den 16 januari vilket betyder att jag har lite mer än en vecka på mig att plugga. Det tråkiga är dock att jag inte har pluggat alls än så länge. Får dock se hur mycket tid man får över. För i helgen är det först och främst fadder kickoff. Vilket betyder fest. Och lördagen är inplanerad för födelsedagsfest fick jag nyss reda på. Så klart man måste fira när vännerna fyller år. Och nästa vecka, närmare bestämt på onsdag...alltså om exakt en vecka så kör nollningen igång. Och även det kommer att ta en hel del tid från mig känns det som. Så jag kanske får köra på det där med att sova 3 timmar per natt eller något. Det blev så inatt i alla fall då vi inte kunde sova och jag kan absolut säga att jag är inte så jävla trött som jag trodde att jag skulle vara. Så vem vet det här kan ju faktiskt funka.
Kanske bör gå en vända till willys för att inhandla lite powerking. Känns som att det kanske behövs.

Och jag har kommit på en sak. Alltså man trodde att man skulle ha så sjukt mycket mer tid nu när man "bara" pluggade och inte jobbade också...men fan så är det verkligen inte. Alltid något att göra. Visst det kan ju vara jätte kul men känns som att man måste pausa ibland också. Det är då man verkligen uppskattar de här små chill/mys/film/tvspel dagarna. underbart med de dagarna.

Nej nu måste jag se mitt desperate housewives avsnitt och sen plugga innan jag ska ner till station och möta Malla....

2009 är nu slut....

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja men så klart jag gjorde det.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Tror faktiskt inte jag hade några
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja en utav mina bästa kompisar så jag blev gudmor åt en söt liten Eric
4. Dog någon som stod dig nära? Ja, farmor
5. Vilka länder besökte du? Inga alls tyvärr
6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010? Ja det finns nog några saker
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 2 oktober, 6 november, 20 december, 28 januari, 12 juni. 24 augusti!!!!!!
8. Vad var din största framgång 2009? Jag kom in på universitetet
9. Största misstaget? Allt som man lär sig av är inte misstag så jag gjorde inga.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej detta år slapp jag det för första gången typ.
11. Bästa köpet? Mitt ps2
12. Vad spenderade du mest pengar på? Heminredning
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Att äntligen få spela fotboll igen
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Waiting on the world to change - john meyer & You are not alone - Michael jackson
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Både och olika tillfällen.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Pluggat
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Bråkat
18. Hur tillbringade du julen?
Som vanligt med tjocka släkten i Vansbro
19. Blev du kär i år? Nej tyvärr
20. Favoritprogram på TV?
Greys anatomy, gossip girl, desperate housewives, 90210
21. Bästa boken du läste i år? Twilight sagan
22. Största musikaliska upptäckten? John Meyer
23. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
En god tårta
24. Något du önskade dig men inte fick? Önskade mig inget speciellt
25. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Just på det exakta datumet flyttade jag till Örebro
26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Nej det tror jag faktiskt inte.
27. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Samma som vanligt jeansleggins och linne...
28. Vad fick dig att må bra?
Vännerna mest detta år
29. Vilken kändis var du mest sugen på? Ed westvick
30. De bästa nya människorna du träffade
? Alla människor i Örebro

RSS 2.0