hundpromenader del 2

jag är medveten om att hundar inte ska gå jätte långt på hårt underlag och därför går vi mycket i skogen och går vi för långt på hårt underlag så bär man honom så enkelt är det.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Menade inte att man inte ska gå jättelångt utan man ska inte motionera valpen för motionens skull. Alls. Läs på. Stora hundar behöver tid, tid och åter tid. De ska busa och leka, gärna i skogen. Men inte gå på gemensamma hundpromenader i Örebro. Tror nog flera tänkte samma som jag i tisdags. Och dessutom tror jag faktiskt inte ni bär en så stor och tung hund längre sträckor. Jag är vältränad och har en mindre hund än ni och orkar ändå inte bära vår hund längre än ett par hundra meter, MAX. Orkar inte diskutera den här saken längre eftersom det är för döva öron men bryr du dig om din hunds hälsa så läser du på bättre nästa gång. Kan bara inte se sånt här utan att säga till, det skadar faktiskt hunden i längden. Tack och hej.

2011-12-17 @ 15:41:19
Postat av: Rami

Här kommer lite svar på dina frågor och påhopp:När det gäller din hund, får du berätta vilken ras det är. Att säga att vi inte är pålästa etc tar jag personligen illa av eftersom vi läst, frågat och kollat upp de vi känner vi är osäkra i. Det du säger om att de inte ska gå för motionens skull förstår jag inte riktigt, hundar ÄLSKAR att gå ut och promenera, stor som liten. Att gå 20-30 min/promenad är NORMALT för de flesta hundraser och definitivt för lapphundar vid 6månader. Lapphundar är en aktiv hundras som gärna springer väldigt mycket och långt. Jag förstår inte heller varför de gemensamma promenaderna skulle skada en hund? Yoshi är väldigt feg av sig och det tog en hel timme innan han ens vågade leka med sin egen syster. Med andra ord behöver han socialtränas med andra hundar, så varför inte på dessa promenader? Om alla håller koll på sina hundar kan alla hundarna hälsa och lära känna varandra utan att bli påhoppade. Döva öron har vi absolut inte, och vi är inte blinda för den delen heller, vi har kollat upp det här med gemensamma promenader med våra 2 kennlar, lapphundsföreningen och diverse forum och böcker, och vi finner inget fel från vår sida. Jag tror det är bäst du läser på om den finska lapphunden innan du klagar på våran hund. Det är skillnad på raser, även om de alla är hundar.

2011-12-18 @ 01:14:36
Postat av: Anonym

Jag har haft en lapphund tidigare som tyvärr inte finns bland oss längre. En otroligt härlig ras bara man har kunskapen att hantera dem. 20-30 min promenad är inte samma sak som hundpromenader med gänget i Örebro. De är mycket längre och det vet både du och jag. Det är LÅNGA promenader jag pratar om. Och SÅKLART är det superbra annars att gå med dom för socialisering och att hunden lär sig gå fint trots störningsmoment, leka och umgås med andra hundar etc. Det är superbra. Det ska ni göra när Yoshi är större. Sa bara att det är lite tidigt ännu då han inte vuxit färdigt och kan ta skada av det. Läs på vad tung fysisk ansträngning/långa promenader kan göra för en VALP. SEN när han vuxit färdigt är dessa promenader suveräna då lapphunden behöver mycket motion. Både du och Agnes har missförstått kontentan i det jag skrivit men hoppas ni kan ta till er det nu. Ni kan träffa dem vid start eller stopp för socialisering men gå inte hela promenader med dem då det är för långt för honom ännu. Socialiseringsträningen behöver ni verkligen satsa på om han är feg, motionen kan ni vänta på. Menar inget illa. Är bara rädd om hundar som far illa pga okunskap. Agnes skrev tidigare att ni har bra kontakt med uppfödaren så prata med dom och läs på. Står gärna till förfogande om ni vill lyssna men det hjälper inte om ni vill ställa er i försvarsposition istället för att ta till er. Lycka till!

2011-12-18 @ 14:20:26
Postat av: Sara

Seriöst.. Varför lägga ner så mycket tid att ens bry sig? Låt de vara för fan, jag har umgåtts mycket med de och de kan fan i mig ta hand om sin hund och vet vad som är bra för den och så vidare.och nej, jag kan inte heller bara se sånt här utan att säga till, för det kan skada människor jag tycker om!

2011-12-20 @ 20:28:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0