Mino!!! <3

Ja nu behöver vi ju inte hålla det hemligt längre. Vårt nya äventyr är en till liten valp vid namnet Lappizaros Mino. Samma kennel eller en utav kennlarna som vi har Yoshi med. Det var inte riktigt meningen utan planen var att få en brun liten sak nästa sommar. Men nu kunde vi ju inte säga nej till denna lilla sötnos när dom frågade så fint. Klart vi ville ha honom. Fast det roliga var ju att det var Rami som övertalade mig till denna. Jag var ju jättesugen men kände ändå något som tog emot. Sen la Rami upp alla fördelar och ja han fick mig att inse att nu är ett jättebra tillfälle att skaffa valp.

Han är ganska precis 6 månader yngre än Yoshi. 6 månader och 1 dag för att vara exakt. Vi var och hälsade på dom små liven igår och Mino är redan trött på matte och den där jävla kameran. Men det är som sagt bara att gilla läget för så kommer det vara större delen av livet. Han är tyvärr inte lika uppmärksamhetskåt som Yoshi så han är inte lika lätt att fota. Men en utav anledningarna till att det blev just denna valp var just för att han inte är som Yoshi. Yoshi är ju hyperenergisk och ha AD/HD och den här lilla är lugnet själv. Så Yoshi får väl vara den som speglar mig och Mino är den som speglar Rami för så är det faktiskt.

Vi får hur som helst hem den här sötnosen den 11 mars. Egentligen är dom leveransklara den 7 mars men eftersom vi har utställning den 11 mars så hämtar vi honom efter den. Det är ju så att valpar under 4 månader inte får komma in på utställningsområdet tyvärr. Så när vi har utställningar i April får vi allt hitta någon som kan vakta denna lilla sötnos åt oss.


playdate

Som jag sagt tidigare så öppnas en helt ny värld när man får hund och man lär känna så mycket nya människor. Detta var en sådan dag och idag träffade vi nya människor. Yoshi hade en playdate med en lite golden. Han var bara ca 4 månader så han var mindre än Yoshi men han sa allt ifrån ändå. Mycket duktig lite hund. Hur som helst var han i alla fall jättesöt och jag hoppas verkligen att vi kan göra om detta snart igen. Playdates är alltid kul.

tränat massa

Jag och Yoshi skulle gå ut vid sjutiden idag och träna lite inkallning. När vi väl kom in igen så stod klockan på nio. Oj vi var visst ute i 2 timmar. Vi var ute på en utav gräsplättarna vid vårt hus. Vi tränade massa inkallning och lekte massor. Vi tränade även följsamhet, sitt, ligg osv.
Vi gick en vända runt området också. Yoshi följde så fint. Går bredvid, kollar på mig, stannar när jag säger stanna och sitter när jag säger sitt. Han är så himla duktig. Den här trotsåldern är inte helt hemsk att hantera. det går ibland. Men ibland vill man lägga han i en låda och skicka den till sibirien. Men så är det väl ibland.
Nu ligger i alla fall monster under sängen och sover. bra där.


Uställning!!

Åh jag har aldrig varit så stolt över Yoshi som jag är idag. Jag var ju lite nervös inför dagens utställning då det var en sådan otrevlig domare förra gången. Insåg när vi kom dit att det var samma domare som sist. Nu har det däremot gått 3 månader sedan sist så vi körde all in.

Först ställer ju alla hundar upp sig efter en sida. Yoshi stod sist i raden och domaren hälsade på de andra först. Dessa hundar hoppade och var jätte glada. Dom satt innan domaren kom fram också. Yoshi stod hela tiden. Satte sig ner en enda gång men det är okej. Bara att ställa igen. De andra hundarna var mellan 10-11 månader så Yoshi var ju klart yngst. Domaren stannade upp lite innan han kom fram till oss. Han kollade på honom och såg nästan lite imponerad ut.
När han kom fram frågade  han hur gammal han var och jag svarade att han var 7 månader. Fyllde ju det igår. Sedan sa domaren även att han var ganska liten. Varpå jag berättade att han hade små föräldrar så han skulle inte bli så mycket högre. Han är en liten hane men ändå inom gränsen på 49 cm +/- 3 cm. Han sa att Yoshi låg lite i underläge på grund av att han var så lite för det fick honom att se lite mindre ut på alla plan. Men okej det gör inget. Vi fick först komma fram och springa diagonalt över planen. Yoshi travade på jättefint och kollade på mig under hela tiden. Ingen galopp eller hopp under hela tiden.
Sedan sprang vi ett varv runt planen. Jättebra gick även det. Fick dra tillbaka honom en gång för jag kände att han var på väg till att börja gallopera. Men jag hann stoppa honom.

Sedan skulle  vi fram till domaren och visa upp honom. Han var lite nervös och sprallig när domaren började ta i honom men slutade ganska kvikt. Var bara första biten när han kände runt halsen och på bröstet som han hetsade lite. Sen var han lugn. Han kände på pungen och Yoshi rörde inte en min. Stolt även där. Jag menar hur många gillar att man tar dom på pungen och klämmer på kulorna liksom? Nej precis.
Sedan var det dags för tänderna. Det som jag var mest nervös över men även det som vi tränat mest. Domaren tog och lyfte på läpparna på Yoshi och han stannade helt upp och stod blickstilla. Ännu stoltare matte.
Sedan var det dags att bli utplacerade. Yoshi och jag stod ju som sagt sist i ledet och blev förflyttade fram till andra plats. En hund vi gick förbi gjorde utfall mot Yoshi så han blev lite nervös när vi skulle springa sista varvet då han hade den där hunden bakom sig.
Men det gick bra. Vi fick till och med ett hederspris och matte och husse är så stolta.


Domarutlåtande:

Tilltalande hanvalp av den mindre sorten, välskuret huvud med korrekt bett
Stadig överlinje för åldern, Väl vinklad kropp, rör sig trevlig från sidan
Utmärkt päls och färg.


Så nu ska han få massa massa beröm och godis ikväll. Men innan det är det dags för unghundskurs så han blir ännu duktigare.


Trotsåldern

Ja trotsåldern är ju så rolig så måste jag säga. Jag menar man måste ju älska det. Idag på dagen var han riktigt trotsig. Jag kände för att lägga honom i en låda och skicka honom till sibirien. Men nu blev det inte riktigt så. Han är ju min bebis och så var han så go och härlig nu på kvällen så han är förlåten. Vi tog en mysig kvällspromenad han och jag medan husse pluggade. Med andra ord, husse är lagom rolig.
Dom säger ju att denna trotsålder är värst och att den ger med sig mellan 9-12 månader. Men det återstår att se. Kenneln sa i alla fall att det är nu som flest hundar säljs. Jag kan förstå det men jag skulle aldrig göra mig av med vår älskling. Han är ju för go.

Det är ju så bra när han väl sköter sig. Rolig fakta. Yoshi var inne i sovrummet med ena dörren stängd och andra öppen. Jag gick till den stängda dörren och öppnade den. Där stod en hund och kollade snopet på mig med sin kudde mellan benen. Jag avbröt hans kvällsmys med kudden. Elak matte. Men svårt att inte skratta i det tillfället. Han är så knäpp våran sötnos.


Dålig i magen

Vår lilla sötnos har varit väldigt dålig i magen nu de senaste dagarna. Han har bara haft löst bajs. Han har mått bra i övrigt och lekt och druckit vatten. Så idag satte vi honom på fasta. Så han fick bara vatten. Sen idag så har han bara fått risavkok, ris och nötkött. Och det har äntligen blivit bra. Jag har aldrig blivit så glad över en bajskorv som jag vart idag. Min bebis mår äntligen bra.


Marka

Idag har jag och Yoshi tagit en liten tur i marka. Han har blivit sjukt duktig på inkallning och han håller sig bara runt matte. Men jag håller nog fortfarande fast i löplinan ett tag till. Den är ju liksom en trygghet. Men som sagt sjukt duktig är han. Och att gå fint det har han helt inne nu. Han går fint bredvid och kollar upp på mig helt utan att jag behöver göra något. Han gör det till och med när Rami håller kopplet och jag går bredvid. Då kollar han på mig och går så fint. Det är bra det här. Sen är han mycket lugnare när man springer med honom också. Han börjar inte gallopera på en gång utan nu travar han så fint. Så nästa helg ska nog utställningen gå jätte bra.


RSS 2.0