update 30/9-09

Tentan har tagit massa tid från mig idag. har kommit en bit på vägen men skulle inte ha klarat det utan Emma det säger jag bara.
Sen hade jag nog inte vart så pigg och klar i huvudet nu utan David 1 heller.
Alltså vi har två david. David 1 och David 2. Så lilla David han som jag bor med får vara 2. Men David 1 tog med mig ut på en åktur på hans mc. Underbart måste jag säga. Var tvungen att rensa huvudet lite och det funkade verkligen. Åkte en vända mot Kumla och runt där någon stan bland en massa åkrar och skit. Men helt underbart var det. Sån skön känsla.
Nu har jag och Amanda sett på Beverly Hills. Bara en liten paus i pluggandet. Har blivit mycket filmkollande nu de senaste dagarna känner jag. Har varit allt från Trolltyg i tomteskogen till surfs up och även Dunderklumpen och Torkel i knipa.my name is joseph, it's long for joe

prosit på mig själv

du e ett asschysst tidsfördriv, du e horan i mitt liv

Hemtenta 30/9-09

Att sätta klockan på nio och sen vakna klockan halv tolv känns inte som helt okej när man har en hemtenta och endast 2½ dag på sig att skriva den. Humöret var på topp och motivationen hög ända tills man öppnade tentan och insåg att den inte ens var i närheten lika lätt som exempeltentan de hade lagt upp på blackboard.
Dom kunde lika gärna ha lagt upp ett exempel då vi ska läsa en bok på 600 sidor om medicin med 99,9% medicinska termer ooch exemplet hade varit Ludde bakar eller något.
Ja efter allt härj på facebook är det nu dags att försöka hitta tillbaka motivationen, för det är ju inte så där jätte bra att kugga första tentan.

Känns nog nästan som jag borde ringa Elin just nu så jag får prata av mig lite. Men kan jag störa henne i tider för tentan? Hm kanske. får se annars om hon hör av sig under dagen efter att ha läst detta. För känner jag henner rätt kommer inte heller hon kunna hålla sig borta från bloggen.

Men hur som helst känns det som att jag får trösta mig lite med något som gör mig lycklig.
Måndag 28/9-09

Usch säger jag bara. Har varit tvungen att plugga massor idag. Värsta dagen hittils vad det gäller att plugga på universitetet. Var tvungen att skriva en utvärdering av min vfu idag plus läsa massa. Var tvungen att skriva mina egna reflektioner utifrån benners kompetensområden och utifrån kompetensbeskrivningen.
Men nu är det klart och i morgon blir det seminarium vilket känns skönt.


En annan trevlig sak är att vi nu har köpt biljetter till vår finsittning på fredag. Det ska bli mycket trevligt. Jag som tänkte mig en vit helg. Men det känns ju inte som att det kommer hända faktiskt.

Kvällen ägnades åt film åter igen. Och som vanligt var vi väldigt nostalgiska. Jag, Amanda och hennes pojkvän Fredrik kollade på först Trolltyg i tomteskogen och sedan såg vi Dunderklumpen. Men nu är det dags att sova för i morgon är det seminarium kl 09.15 och jag bör nog vara pigg då.

Söndag 27/9-09

Lugn dag. Var dock tvungen att städa då det var min städvecka. Men fick hjälp av den snälla sofia. Hade nog inte klarat det utan henne, och Amanda för den delen. Vi var tvungna att vara fyra stycken för att få ut soporna. Då är det illa. Men det fina med fest är att vi får all pant. Blir ganska mycket faktiskt.

blev lite filmkväll i alla fall. Mycket trevligt. Jag, Amanda, David, Eric och Adam såg på Kenny begins till att börja med och sedan såg vi på svärdet i stenen så vi var lite nostalgiska. Mycket trevligt faktiskt.

Och nu är även biljetterna bokade för min andra resa till Lund. Den 22 oktober gör jag ännu en resa till Lund. Lite längre denna gången. För jag menar åker man 52 mil ner och 52 mil hem vill man nog vara där längre än en helg faktiskt. Så kommer hem igen den 29 oktober. Trevligt trevligt.

Lördag 26/9-09

sova ut idag? Icke. Amanda drog upp mig halvtolv och tyckte att vi skulle ner på stan för att handla på systemet och för att shoppa lite kläder inteför it's så -09 som skulle vara på kvällen. Jag trodde att jag skulle ha samma otur som jag alltid har vad det gäller att hitta kläder men denna dag hade jag faktiskt tur. Hittade en jätte söt tubklänning som var svart och lila rutig. Min tanke var: "Snälla var inte dyr, Snälla var inte dyr........" Och det var den inte så ibland har man tur. Dock höll jag på att döda min axel för systemet stängde ju före affärerna så vi var tvungen att handla dricka innan så vi fick gå runt med det på stan. Inte okej så att säga.

Denna dag började tidigt då jag skulle träffa tjejerna innan och ha lite girltime. Blev att samlas hemma hos Moa och ha det trevligt. Sen bar det så klart av till vår korridor eftersom vi stod för förfesten. Otippat va? Eller inte. Och som vanligt blev jag beordrad att fixa Sofias hår. Det är sånt man får utstå om man gått frisör. Plus att klippa Fridas lugg. Men vad gör man inte för sina vänner. Nästa gång ska jag supa till rejält så fort som möjligt så dom inte vågar låta mig fixa deras hår.

Idag var David med på festen också. Han hade ju varit i Stockholm på fredagen och missat den bästa festen på länge. Illa. Men han får väl skylla sig själv antar jag. Sen är han ju klantig också. Tappar saker hela tiden. Glad att jag kunde avråda honom från att dricka farlig energidryckskoncentrat med sprit. Hade blivit farligt.
Sen bar det av ner mot stan. Jag och Sofia åkte taxi ner till conventum och satt utanför en stund och disskuterade livet medan jag fick dricka upp min dricka. Och jag kan säga att det blev alldeles för mycket utav drickan. Men ja jag kommer i alla fall ihåg spelningen av Millencolin vilket var det viktiga. Några fina bilder blev det med.
Kvällen slutade dock inte så där jätte bra då jag fick akut jätte ont i magen och uppåt och lite bak i ryggen. Jätte konstigt måste jag säga. Så jag kom i säng betydligt tidigare än på fredagen.

7 liter sprit på hur lång tid då?


Fredag 25/9-09

Denna dag kan jag säga var helt galen lindrigt sagt faktiskt. fick dock äntligen sova ut vilket jag behövde efter min helvetespraktik då jag gick upp kl 05.30. Fest på kvällen så klart. Som vanligt här på studentgatan. Var överbefolkat i vår korridor också då en i korridoren hade dragit hit 5 vänner som också skulle få plats att sova någon stans. Men det hände en massa kul saker. Var fullt med folk i hela korridoren. Massa nytt folk som man aldrig träffat vilket alltid är mycket kul. Killarna började med att slå sönder en dörr.
Skitkul tyckte dom. Alla måste slå varsit hål och sen signa dörren. Vilket ledde till att alla killar på festen blödde från knogarna.

Och då ansåg jag att man måste ju signa din girlstile. Alltså köra in en klack istället för en knytnäve. Sen hade de även kul med att kasta ut en dataskärm genom fönstret. Vi bor då på tredje våningen. Skitkul men glaset gick inte sönder konstigt nog. Sen kastades det även ut ett gäng tallrikar också vilket var lite onödigt men va fan är det fest så är det. Och även äggen fick lida och människorna som gick utanför då dom var måltavla för äggkastandet.
Med andra ord det gick rätt vildt till. Efter det var det kåren som gällde. Blev bjuden på lite cider där vilket inte var så där jätte bra nu i efterhand. Händer inte speciellt mycket där inne förutom att Eric tappade sin plånbok, hittade den dock igen som tur var. När vi kom hem runt tvåtiden mådde jag inte så där jätte bra utan var en aning fullare än vad som var nyttigt så Eric var snäll och tog med mig ut och gick. Vi kom tillbaka runt 4 tiden. Så det blev en jävla promenad runt universitetet. Väl hemma så var det ett jävla liv med halvnakna karlar som låg på golvet i köket och brottades.
Kvällen slutade med lite fyllekäk och sedan sängen. Vaknade dock med kläderna på dagen efter men i alla fall i min egen säng.


torsdag 24/9

Andra och sista dagen på vfu idag. Var lika roligt idag som det var igår. Dagarna går ju så sjukt fort när man har så roligt. sen när man börjar kl 07.00 på morgonen så när man slutar har man hela dagen kvar att göra saker. Känns jätte bra.
lite sorgligt att inte ha något i morgon där. Men får försöka få min nästa praktik där också.

Efter att jag åkt från sjukhuset så åkte jag och träffade Helena. Var mycket trevligt. Vi gick till "Bara vara" och fikade, eller ja vi åt snarare mat. Jättegod sallad med lax och avokado. Hur gott som helst.
Sen var det shopping som stod på schemat. Hittade en stickad tröja äntligen och en höstjacka....Så nu är jag nöjd. Gjorde slut på 1000 kr men det var det värt.

Nu på kvällen har jag och Sofia varit och solat vid några jävla nice solarium. "Kanonkul, 5 av 5 toasters."
Och så var det en snubbe här nyss som skulle kolla på en av lägenheterna i korridoren. En 50 årig indier eller nått som inte kan svenska. Yes va nice alltså.
Väsnas så mycket som möjligt så vi skrämmer honom var Sofias order.
Vi väsnas alltid så det är inte svårt.

onsdag 23/9

Idag var det första dagen på vfu. Hamnade på Thorax kliniken. Där man inriktar sig på hjärta och lungor. Var hur kul som helst faktiskt. Trodde att vi bara skulle få gå med och titta på vad de gjorde. Det kändes som att det var det den andra tjejen som också var på Thorax fick göra. Men jag hade jätte bra handledare som lät mig göra massa saker. Typ ge intravenös smärtstillande och ta blodtryck och massa annat. Hur kul som helst. Fick till och med ge sprutor.

Efter att man kom hem var det ju meningen att jag skulle ut och springa men det blev inte så. Var alldeles för trött och sen så fastnade jag ju i telefon också. Typiskt mig.
Men fick träffa Shilan i alla fall. Var hur länge sen som helst. Hon har ju varit utomlands och det har ju i och för sig jag också...skåne tillhör ju Danmark så.
Var trevligt att catcha upp lite. Hon försökte övertala mig att bli läkare istället för barnmorska. Kommer inter hända men ändå. Var väl värt ett försök.

Lund

Har nu vart i Lund i ca 5 dagar. I morgon är det dags att åka hem. 6 timmars resa för att komma hem till underbara Örebro igen. Alla pratar ju som jag vet inte vad här. Trots att Örebro ligger i gnällbältet så är det nog trots det lite vettigare språk. Fast å andra sidan så har ju Lund sina fördelar det med. Väldigt fin stad måste jag säga. var och kollade in domkyrkan i lördags. Mycket fin kyrka måste jag säga. Älskar kyrkor. Knäppt egentligen, tror inte på det här med religion och skit men ändå är jag helt trollbunden när jag kommer till en kyrka. Det är väldigt fint hur som helst.
Dagen idag har dock inte varit så där jätte bra. Är det influensatider nu eller vad är det? Sista dagen hade väl kunnat sluta lite bättre. Men det är inget som man ska hänga upp sig på antar jag.

Fick veta igår också att min kära vän Maria har flyttat till Örebro. Hon har nu fått jobb och har då bosatt sig där. Underbart. Det hade man inte kunnat tro. Att vi skulle hitta tillbaka till varandra och dessutom bo i samma stad. Det kommer bli bra det här.
Måste säga att det "nya" livet i Örebro verkar bli bra. Allt går som jag vill på ett eller annat sätt och gör det inte det så ordnar man det. SÅ snart jag fått min egna lägenhet så kommer allt vara på topp.
Enda problemet nu är att ta reda på saker man inte vet. Varför är det vissa frågor som man inte kan få svar på? som man inte ens själv kan svara på?

15/9 skogen

skogen idag med Sofia och Asta. Söt lite hund. gick ca 7 km. så nu känner man sig ganska duktig faktiskt. Sen klippte jag även Björn så nu ser han välvårdad ut igen.
Jag antar att jag får skylla mig själv nu om det är fler som vill ha klippningar nu när dom har kommit underfund med att jag kan klippa. Fick ju till och med godkänt av Adam så det blir väl till att klippa honom nästa gång antar jag.

12/9 Vinbrännboll

Vinbrännboll stod på schemat för lördagen. Skitkul var det. Ingen brydde sig om bollen utan alla bara tacklades och drack nollevin. Vart lite farligt till och från. Fick lite ont här och där också men det gjorde inget. Kändes inte förän dagen efter ändå. Sedan vart det ölspel och massa stoj på Bärseback.
Att dra in en kondom i näsan är inte det lättaste men va fan om någon utmanar mig så måste jag ju göra det.
Och sen så lyckades jag ju också. I och för sig så kändes det i kräkreflexerna men va fan.


11/9 Örebrodagen

Örebrodagen då vi tävlade mot alla sektioner. Det gick inte så bra enligt oss men vi kom till finalen ändå och fick tävla mot GIH. Idrottslärare bland annat. Så vi kom tvåa och jag kan säga att GIH är den enda sektionen som det är någorlunda okej att förlora emot.
Lyckades skrapa upp mitt ben också när jag klättrade på den där jävla stocken. Var inte så jävla bra men va fan, blod, svett och tårar hör väl till.
Kvällen tillbringades hemma hos Björn först då han hade inflyttningsfest och senare ner på kåren. Var en mycket trevlig kväll och dag.
10/9-09

Lugn dag idag. Sov ut äntligen. Behövde jag verkligen i och med att det är tävlingar i morgon. Jag och Amanda har tagit det lugnt. Fast vi var iväg och kollade slingorna i skogen vid skolan. Det var mycket fina spår där. Så där ska man nog ta och springa sen. Dock såg vi två ormar men det var bara snokar så det var helt okej.
Nu är det däremot dags att se på twilight och sen sova.

Strömpis 9/9-09

Massa föreläsningar. Bland annat föreläsning med Marit Kirkewold. En norsk professor från universitetet i Oslo. Man fattade ungefär vart 10:e ord. Men det var kul ändå.
Sen bjöd Sofia på mat också. Det här med att göra middag och käka med korridormänniskorna är mycket trevlig. Vi har sagt att vi ska försöka göra det en dag i veckan så vi får se hur det går då.

Idag var det dags att inviga strömpis. Var trots allt pubrunda. Men vi dissade det och valde istället att gå direkt till Strömpis istället för att behöva springa omkring och slösa pengar från kl 18 på dagen. Icke.
Vi satt i korridoren och drack istället och hade det mycket mysigt. Dock som vanligt så drack david lite för mycket.
Strömpis var mycket trevligt i alla fall. Sjukt mycket folk. Enda jobbiga var att Amanda blev skallad av en tjej på dansgolvet. Det var i och för sig inte meningen men ändå. Lite jobbigt eftersom vi inte kunde stanna hela kvällen. Men roligt var det ändå.

Det roligaste var dock att Davids första kommentar morgonen efter var: "vart var vi igår?"

8-Bitars 8/9-09

Detta var en sådan dag som man bara ville ligga kvar i sängen och sova. Sov mindre än 5 timmar och hade ingen lust alls att gå upp. Men när man väl kommer ur sängen går det som en dans. Hade ju seminarium vilket är väldigt viktigt. Och det var faktiskt jävligt kul. Intressant.

Tänkte lägga mig och sova lite mellan lektionerna men så blev det ju inte heller. De hade ju släppt nya avsnittet av andra avenyn på svt:s hemsida så då kan man ju inte sova.
Av någon konstig anledning blir den där serien jobbigare och jobbigare och man börjar bli trött på karaktärerna. Så  varför kollar man då på de? Hum...ingen aning.

Vart lite korridorsmiddag idag också. Mycket trevligt faktiskt. För nu är vi ett gäng i korridoren som tycker om sådan där konstig mat. Så jag bjöd Sofia, Emma och Stefan på pölsa och dom tyckte att det var skitgott så det vart jag mycket glad över.

Kvällen ägnade vi åt att spela super mario 3. Jag, Sofia, Emma, Amanda, Fredrik, Björn, Adam, Erik. Mot slutet var det bara jag, sofia och björn kvar. det var nice. Fick smaka ben and jerrys glass för första gången. Inte så mycket att att ropa hej för och inte värt 50 kr men helt okej faktiskt.
Vi varvade ju super mario 3 också.

Ett episkt slag

grupparbetet är äntligen klart nu. Tog tag i det redan på morgonen för att få tid att läsa under eftermiddagen. Hann läsa ca 20 sidor sen insåg jag att det inte var så intressant så jag orkade faktiskt inte mer. Skummade igenom det lite snabbt innan det var dags för mat.

Höll till i köket med Sofia hela dagen och hade en rad intressanta konversationer. Dessutom har vi haft ett problem med blomflugor i hela köket och medan Sofia städade så hittade Emma källan till problemet. Anders hade någon äcklig påse i sitt skåp som kan ha varit typ morötter eller något en gång i tiden nu var det mer åt det svarta hållet och med maskar i. Så det var inte direkt trevligt.
Sedan var det bara att ta tag i kriget mot blomflugorna. Jag, Sofia, Emma och David utkämpade som Sofia uttryckte det ett episkt slag.
Och vi kan vara glada åt att det är vitt i köket så vi såg dom. Men nu är dom borta.

Här utkämpas det episka slaget


Kvällen ägnades i Amandas rum med hon och Fredrik och kollade på Alvin and the chipmunks. Jätte bra film. Sedan fick jag återigen hjälp med min dator som vägrar funka. kan någon snälla berätta varför dell är så dåligt. Jag har fått uppfattningen av att det ska vara ett bra märke men jag har kanske fel. Uppenbarligen.

Björn Gustavsson är för övrigt mycket rolig. Satt och kollade på Benjamin innan läggdags. Måste nog införskaffa hans film.

Super mario 3

Yes...väldigt lugn söndag...eller ja det beror ju på hur man ser det. För jag kom inte i säng förän kl 5 natten mot söndagen...
Vaknade runt 11 tiden dock av att min elefent till roommate gick upp. Men ja det var väl skönt att slippa sova bort hela dagen kanske. Blev ungefär som lördagen till att börja med. Alltså jag och Amanda framför tv:n i vardagsrummet. Men fan va mycke skit dom visar på söndagar alltså. Man orkar inte ligga och kolla på massa skit. Men ja vad ska man göra.

Jag har alltid trott faktiskt att dell skulle ha bra hållbara datorer. Men ack så fel man kan ha. Skärmen sitter löst och intenet funkar inte speciellt ofta. Nu har Björn varit här för, ja jag vet inte vilken gång i ordningen och fixat den igen. Men nu ska det väl funka.
Men dock måste jag fortfarande skicka in den till dell för att dom ska fixa gångjärnen. Jag blir utan den i tio dagar. Hur nu det ska gå. Får dock se till att göra det EFTER att jag har varit i Lund. Har inte så stor lust att sitta på ett tåg i 6 timmar utan dator faktiskt.

Hur som helst så skulle det bli utomhusbio på kvällen. Jag ägnade dock min kväll med betydligt roligare sällskap och varvade super mario 3. Det var ju trots allt inte så rolig film som de visade. Dom visade nämligen låt den rätte komma in. Verkar inte så bra.
Och att gå runt super mario 3 var det länge sen jag gjorde.

vandalisering

Morgonen vaknade man upp i köket på en madrass. Nu var det Davids tur att vakna upp och undra vart fan jag var. Tänkte att det var dags att ge igen.
Gick dock och la mig i vårt rum senare och sov fram till typ 2 sen. Och det kan jag lova var något som jag behövde. Men sen om det bor en karl i samma rum som låter som en skock indiska, blinda elefanter i en porlinsbutik när han går upp så går det kanske inte så jävla bra.

Denna dag skulle enligt planerna vara lugn och utan alkohol. Men hur gick det då? Nej just det.. de gick inte bra alls.
Dagen började bra. Dagen bestod av att jag och Amanda låg i soffan och kollade på tv ungefär hela dagen. Och fan va dåliga program dom visar. Men vad ska man göra.
Där låg vi till ungefär klockan halv tolv då hitler sofia kom in och sa att nu ska ni med till bärseback. Vi tvingade henne att få med sig David först i hopp om att vi skulle slippa men ja det kan man ju drömma om. Vi fick 5 minuter på oss att klä på oss och fixa ihop spriten.

Bärseback var riktigt dött måste jag säga. Overallarna hade festat sedan kl 15 så det var väl inte så jävla mycket drag kanske. Men vi roade oss och spelade eller försökte spela något ölspel av nå slag. Lyckades få David relativt full i alla fall.
Sedan bar det av till publikum som bjöd på lite mer drag men det var väl kanske inte så mycket att skryta med. En lördag här är som en tisdag hemma i Dalarna och en onsdag här är som en lördag hemma i Dalarna så det har väl både sina för och nackdelar.


David och Amanda inne på publikum

Men ja man får fixa det roliga själv helt enkelt. Och det kan jag lova att grabbarna lyckades med när vi kom tillbaka till korridoren. De tyckte att Amandas dörr redan var sönder. Med sönder kan jag säga att det var en spricka i den. Nu mer så är det några fler.

Detta var resultatet av grabbarnas vandalisering
Kul hade dom ju i alla fall

Edward Cullen

Ja gårdagen flöt på ungefär som den skulle. Dagen började med föreläsning från 8-13 efter att ha sovit fem timmar. inte att rekomendera men det var i alla fall en bra och intressant föreläsning. En man som föreläste om människosyn. Pratade om Freud och lite sådana saker.
Och när man han kom in på att prata om feminismen så startade han den delen genom att säga:

"Ni får vara lite kritiska till att en 61-årig gammal gubbe med slägg föreläser om feminism."

På kvällen schema så stod det party som vanligt känns det som när man bor i denna korridor men det är kul som fan. Drog dock först iväg ett gäng till Willy och handlade lite grejer så vi i korridoren kunde äta tacos tillsammans. Jag och Sofia som blev kallade mamma minst 30 gånger satte grabbarna i arbete och lämnade sedan dom där. När vi kom tillbaka var maten klar. Väldigt praktiskt faktiskt.

Sedan var det dags att göra sig i ordning för kvällen. För det första skulle jag klippa David som mer eller mindre hade börjat likna en svamp. Och efter klippningen såg han mer ut som Edward Cullen vilket enligt mig är en betydligt stor förbättring.

David lyckades även låsa mig ute under kvällen. Typ låste och gick därifrån när jag fortfarande var kvar i korridoren. David: "Nej men vadå? jag har inte låst"
Tur att vi hittade nycklarna i alla fall. Annars hade det blivit lite jobbigt. Och lite cred till mig för jag tog resorb innan jag gick och la mig. Så idag mår jag som en gud. Förutom att jag är sjukt sugen på max. Inget är bättre än max.
Och denna gången var det Davids tur att undra.David skulle leka....ja jag vet faktiskt inte vad


Här var det alias som gällde. Tag ett kort, det står ett ord, försök förklara det för din kompis.
Jävligt kul om man druckit lite. Dock så fuskade Adam så.
Jag och Björn vann i alla fall
Sedan vart det så klart super mario 3. Finns det något roligare? Nej tror fan inte det.

Tackar man nej till detta?Davids kommentar efter det här fotot:

"Men varför visar vi spriten? Vi gömmer den och tar ett nytt kort."
Elin och singstar

Mer singstar
Denna bild får avsluta.

Och David akta dig för läskiga turkar som vill mer än att bara betala din taxi och ge dig sprit och "Pulver"

Inglourious basterds

äntligen har jag haft sovmorgon. så sjukt skönt. tänkte att jag skulle vara duktig och gå upp i tid men icke. Ställde klockan på 10.00 och kom upp 11.35 men det var det verkligen värt. Vaknade dock vid nio någon gång först när David tyckte att vi skulle riva lägenheten men okej.

Kom en bit på grupparbetet också så nu ska vi mer eller mindre bara skriva ihop det och det känns mycket bra. Katie Eriksson har jag kommit fram till är en väldigt troende kvinna. Hela kapitlet handlade typ om tro, hopp och
kärlek men okej. Visst vad som än funkar för henne. Men kul hade vi under tiden i alla fall. Blev mest skitsnack.

Typ vet ni vad appartlarips? Spiraltrappa baklänges.
Ungefär så kul hade vi.


Kollade sedan på en föreläsning om läkare utan gränser och det var sjukt intressant. Fick se en massa blodiga bilder på diverse skador och det känns verkligen som att man gör något viktigt där. Jag ska verkligen dit och jobba. Så jävla givande.

Sedan bjöd dagen på lite juridiska diskussioner med de juridikstuderande i vår korridor. Ganska kul. Sen fick jag äntligen mitt nintendo 8-bitar installerat tack vare Björn åter igen. Vad skulle jag göra utan honom? Så satte man ljudet på högsta volym och alla som gick förbi uppskattade det. Så det blev en hel del nintendo spel på vårt rum under dagen. Så jävla bra spel. Super mario 3 åt folket säger jag bara.
Sedan säger jag bara Inglourious basterds är en sjukt bra film som alla borde se. Får klart 5 av 5. Brad Pitt var jävligt bra i den. Väldigt rogivande film om andra världskriget och hur man på bästa sätt retar upp Hitler. Men att gå ner på stan när det spöregnar var en sjukt dålig idé faktiskt. Dock hittade jag hur som helst till stan i alla fall och vi kom i tid vilket i sig var ett plus. Men vi tog dock en taxi hem. 100 kr på fyra personer är något som jag absolut kan leva med endast för att vara varm. Och trots att taxichuffören hette Hallo i efternamn.
Nu är klockan alldeles för mycket och vi sitter i vårt rum och spelar nintendo åter igen. Men fan så kul det är...förutom när man blir nerbrottad och får benen brutna.
Akademisk kvart

Vaknade på avsedd tid idag...satte mig upp och upptäckte att rummet var tomt. Hum var väl första tanken. Vart fan var David?
Ja om vi börjar med att säga att gårdagen bjöd på en hel del dricka. 4 personer delade på typ 2½ flaska Jelzin vodka. Så David var ja om vi utrycker det lite fint...stupfull...Kom in vid ett tiden och anklagade mig för att ha telefonsex. Sen tog han datorn och försvann. Kort efter det somnade jag. Och sen vaknade jag ju upp och han var inte här.
Jag hittade han ihopkurad på soffan med ett täcke över sig som snälla Sofia hade lagt över han och med hela armen ner dreglad. Ganska kul syn. Dock hann jag inte ta ett kort på det utan tog ett när han hade tagit sofias täcke och förflyttat sig till sängen.

Dagen har annars bara bestått av föreläsningar från 9-16 och en massa jävla regn. Som Vanligt i Örebro känns det som. Ena stunden är det regn och andra sol.
Men inte så jävla kul föreläsningar idag dock. Omvårdnadsteori och skit. Plus att jag har fixat en bok till. Köpt Nursing ethics och lånat från novis till expert. Så nu har jag lite sådana saker avklarade också.

Sen har jag en fråga. Vad är poängen med en akademisk kvart egentligen? Hej det står på schemat att vi börjar prick men egentligen börjar vi kvar över för vi har infört en akademisk kvart på Örebro universitet. Är det för att få hit alla i tid som alltid kommer sent?

Egentligen så skulle det ha blivit togafest på stan ikväll men eftersom jag känner mig som en disktrasa eller något och som om atlanten rinner ur näsan på mig så stannar jag nog hemma. Ska försöka göra lite nytta. Läsa.
Fast får se hur bra det går i och med att det är fest i korridoren här ikväll. Inte helt fel om man är frisk och pigg. Men jaja. Blir en på fredag också så.

Men nu är det dags att göra mat känns det som. På dagens meny står det korv, potatis och stuvade morötter. Gött


Tisdag 1/9-09

idag kan jag säga att jag var allt annat än pigg. Att lägga sig så sent när man ska upp 7 är icke bra. Det kan jag konstatera nu. Men jag har ändå lyckats hålla mig vaken och vara effektiv idag. Har hunnit med 2 föreläsningar. först om historia kring sjuksköterskeyrket som var jätte intressant faktiskt. Fick lära oss en del om Florence Nightingale. "Damen med lampan" som var den första sjuksköterskan.
Man får lite träsmak i baken efter några timmar trots att det är intressant. Så en bensträckare är helt välkommet. Sen vart det en mindre kul föreläsning om sjuksköterskeyrket idag. Vår lärare har ganska jobbig röst och läser typ från papperen så det blir lite jobbigt efter ett tag faktiskt.


Helt ensamma i Hörsalen mellan lektionerna. Lugnet har infunnit sig


Men som tur var fick vi sluta tidigare och kunde då sticka iväg för att inhandla lite litteratur. Upptäckte en bokhandel vid willys som sålde en bok väldigt billigt. Som student vill man ju ha det billigaste.

Sedan stan för att inhandla bläckpatorner och äta på MAX. Finns det något bättre ställe att äta på än MAX? icke. Så jävla gott men jag och Elin var typ jagade av en jävla attackfluga som ville äta upp vår mat. Otrevligt

Jag tror att swedbank tycker om att jävlas med mig. kunde inte registrera mitt kontonummer via telefon utan var tvungen att åka ner dit. Detta kom vi på kl 14.54 och dom stänger 15.00. Men vi hann. David trampade för kund och fosterland och vi kom in dit 14.57. Och nu är det fixat så pengarna ska rulla in på kontot på fredag. Härligt säger jag bara. Dessutom så har DELL sveriges sämsta kundtjänst då jag väntade 21 minuter och sedan kopplade dom ner mig. Vad säger man om det?
Men dock kan man chatta med deras tekniksupport så nu ska vi se om jag kan få lite hjälp. Dessutom har jag varit till tre och kolla om jag kunde fixa mitt abbonemang vilket inte var möjligt förrän den 20:e så jag får gott vänta.
Plus att jag fick köpa 4 studentböcker jag behöver av en korridorkompis syster. 600 kr är inte farligt. Utan jag gjorde ett riktigt kap.

Och för att göra dagen ännu bättre är vädret på topp också.

David får visa dagens fina väder


sedan har jag även varit väldigt duktig jag har lagat mycket god mat och alla i korridoren tyckte att jag var väldigt duktig. det var mycket roligt. Trots att vissa karlar klagade lite, hoppas dom inte var allvarliga för då får dom inte mat nå mer. Då får dom leva på nudlar det lovar jag.

Efter maten vart det stress ner till idrottshallen för att vara med på body bounce. Aldrig mer säger jag. Inget för mig. Var alldeles för lugnt. Jag vill springa och sparka på en boll. Det är min grej. Så ska kolla om det är någon träning. Hoppas det i alla fall.

Första skoldagen

första dagen i skolan. Jag var på helspänn men kul vart det. Började dock inte förrän kl 13.15 så jag hann till och med laga lunch till mig och David innan jag skulle gå. Gjorde hemmagjort potatismos och pannbiff med gräddsås. Underbart gott. Agnes kan om hon vill säger jag bara.Emelie & Elin första dagen

Fick sitta i tre timmar sen och lyssna på diverse saker om utbildningen. typ vilka böcker vi behövde och vart vi bäst fick tag i dom. det var en del vi behövde och en bok som skulle läsas till på tisdag då vi har seminarium. Alla fick lite smått panik då och vart typ jätte nervös. Jag var lite smart då och så fort vi fick en bensträckare på 10 min sprang jag och elin för allt vi var värda till campusbokhandeln. Jag hittade böckerna betalade dom och sprang som en idiot tillbaka. Vi kom 4 min för sent men det var det absolut värt då alla sprang till bokhandeln sen för att få tag på dom men det fanns inga fler. Sen är dom sjukt dyra på internet.

Sedan hade vi gruppträffar och varför i hela friden går man efter en klasslista vid gruppindelning för att sedan helt plötligt  plocka ut en människa och sätta i en helt annan grupp? Äh fan den här människan får inte vara med här för hon har fult namn så vi flyttar på henne. Var det så dom tänkte eller?
Som tur var löste vi det problemet och grupp E är numera vår. Vi fick i uppgift att skriva 2 sidor om Katy Eriksson som uppfann en omvårdnadsvetenskapsteori. Så vi ska träffas på torsdag i gruppen för att fixa det. Dags att börjar läsa kanske.

Och äntligen är skåpen fyllda med mat. Vi cyklade ned till willy och brände 500 kr vilket det verkligen var värt. för nu har vi massa mat. Plus att det även finns en kundvagn i vår korridor nu. Vi var lite extra lata och orkade inte bära maten med oss hem, dessutom var vi tvugna att vara värre än Adam. Så nu måste han klå oss genom att ta en kundvagn med en kassör i.
Kvällen blev rätt interesant dock. Jag skulle läsa ett kompendie på 17 sidor men tyvärr så blev det lite fest i vår korridor och i vårt rum så det blev inge av med det. blev till att dricka vin istället och prata med massa trevliga människor. Och sedan så kom även Tybble folk och lagade mat i VÅRAT kök. ja vi är ju lite bättre här på studentgatan.

En liten historia från korridoren:

Två killar står i köket tillsammans med en tjej. dessa killar är bögar. En annan tjej kommer in och säger till den första tjejen:
"fan det är så fult och tråkigt här vi måste nog skaffa lite blommor"
Varpå den andra tjejen säger:
"Nej men varför det? vi har ju redan två fikusar i köket"

Denna kommentar var klockren helt enkelt.


Fick även hjälp med min dator av Björn som är en ängel. Tack säger jag bara. Nu funkar den äntligen som den ska. Sedan blev det även lite pianospel. Upptäckte vissa oanade talanger hos vissa människor här.

Söndag och omöjligt uppdrag

Nollningen fortsätter enligt planerna och på schemat står omöjligt uppdrag.


Söndag 30/8 – Omöjligt uppdrag: Att leta reda på meningen med livet eller en synvilla kan verka svårt eller kanske till och med lite löjligt. Men frågan är om det är helt omöjligt? Idag är inget dåligt eller dumt. Möjligtvis bara en smula skumt. Nollningens i särklass roligaste tävling där kreativitet och fantasi är viktigare än typ en grävling. Ses kl. 16.00.


Vi delades in i gruppen, gavs en lista och två timmar på oss att samla ihop det.

Omöjligt uppdrag

Ni ska under aktiviteten samla ihop så många saker ur listan som möjligt. Senast kl 18.00 vill vi faddrar att ni visar upp era saker och presenterar dem på ett trevligt och underhållande sätt. Alla medel utom våld är tillåtna. Fjäsk ger självklart extrapoäng. Poängen sätts av juryn och kan EJ överklagas! För mycket datautskrifter ger minuspoäng! Fina priser är en självklarhet...Lycka till!

Näcken
Skylt (minst 30x30 cm)
Badrumsmatta
Synvilla
Rakat mansben
Amerikanare
Mus
7 olika sorters ätbara kakor
pizzabagare
Dikt
30 hårsnoddar
teknikoverall utan teknolog i
recept på helstekt kamel
meningen med livet
flygplan
tvål
stringkalsonger
cowboyhatt
dalahäst
gårdagens Nerikes Allehanda
fotfil
teletubbi
strykbräda
fotbollsskor
uppblåsbar ken
SERUM-t-shirt utan serumare i
Kandelaber
något halvdant
Autograf från busschaufför med bildbevis


Teletubbi och bagare


Allt lyckades vi med utom autografen. Fotfil lyckades vi med genom att Tove hällde fil på sin fot. Det gav många skratt och några extrapoäng. Tove agerade pizzabagare och jag teletubbi. Näcken blev ju en kondom. Lite knivigt var det dock med rakat mansben men vi lyckades raggar upp en karl till slut. Och vad det gäller synvillan så såg ju Tove en elefant hela dagen som gick efter oss så det var vår synvilla.
stringkalsonger fixades genom att klippa sönder ett par kalsonger helt enkelt. Snygga blev dom kan jag lova.
Och så klart så vann vi även denna tävling. Vi fick en festis och ett serum märke. Så nu måste man bli overallare så man har någonstans att sätta märket. Lite sliskigt och så men det är fan så kul.

Kvällen spenderades bakom teknikhuset där alla samlades för utomhusbio. Vi såg slumdog millionaire. Låg på en filt under ett täcke under bar himmel...mycket trevligt hade vi.


Agnes, Shilan, Frida, Therese

Lördag, 5-kamp och hattfest

lördagen fick man äntligen lite sovmorgon. Dagen började med att glo lite på mtv för de hade Michael Jackson maraton vilket verkligen uppskattades. Inte helt fel.
Men inte kan man ligga i sängen hela dagen heller. speciellt inte när det är 5-kamp senare. Det var faktiskt jävligt kul. Vi trodde vi skulle spöa dom andra lagen men icke som det såg ut. Men vi kämpade tappert. Skulle bland annat klämma ihop oss på en väldigt liten yta. Vi trodde vi skulle vinna det då vi tog ett kort på hela gruppen och sedan mätte runt kameran. ganska smart idé eftersom faddrarna har sagt att dom älskar uppfinningsrikedom.Sedan skulle vi montera ihop en cykel med ögonbindel. Det är svårare än vad det först kan verka kan jag lova. En skulle vägleda genom att säga vart vi skulle. Och tre skulle leta grejer på en stor jävla yta med ögonbindel på för att sedan ta med dom tillbaka och montera ihop cykeln.


Att sedan gå skottkärra är faktiskt rätt jobbigt upptäckte jag. Och bära en fadde på en stol tar och lite på krafterna. Folk är lite fjolliga måste jag säga. Ville inte vara med och kasta ägg liksom. Det är ju det roliga ju. Det är ju bara att duscha sen. Dessutom så är ju ägg bra för håret.
Något som däremot inte uppskattas så där jätte mycket är när det börjar pissregna som om någon bara dragit igång en kran och från sidan dessutom. Så man blev bara blöt på en sida. Kul.


Att komma hem och duscha efter detta vansinnesdåd var mer än välkommet. För kvällen skulle ju ägnas på Bärseback och på kåren med hattfest/Adam Tensta.
Hattfesten var jätte lyckad. Hur kul som helst. Man kom dit och så var det typ:
"Hej gör din egen hatt med tidningspapper och ballonger"
Det slutade med att jag såg ut som jag hade en snopp på huvudet vilket gav mig första pris i hattävlingen. Inte helt ovälkomnat.Frida & Agnes


Sedan hade vi rätt roligt med en loppa som vi gjorde och fick en hel del folk till att göra roliga grejer. Att få en fadder att ställa sig upp på en bänk utanför Bärseback och skrika "Ostlukt" så hela campus hörde var rätt roligt faktiskt. Och att få diverse olika människor att ställa sig på bord och dansa makarena var också kul. Dock råkade även jag ut för det, men de var underhållande. Man måste ju trots allt bjuda lite på sig själv.


ToveDessutom är det nu bestämt efter den kvällen på Bärseback att jag och Tove ska tävla med två andra tjejer för Serum. Kommentaren vi fick av faddrarna var: "Serum har vunnit 3 år i rad men ingen press"
Nej det är lugnt detta kommer vi vinna hur enkelt som helst. Paddla kanot utanför slottet som de gjorde förra året skulle vara kul.

Kåren var dock en besvikelse efter allt skoj vi hade på Bärseback. Det enda roliga var att när jag kom in där så kom en tjej fram och gav mig en lök. Adam Tensta orkade man inte vänta på utan drog hemåt och partade här med korridorfolket istället. Dessutom hade han typ kommit kl halv 2 och spelat 3 låtar. Illa illa säger jag bara. Dock lyckade jag ganska bra den kvällen också. Lyckades somna under ett telefonsamtal...endera var jag för full och trött eller så var personen i fråga för tråkig att prata med. Undra vilket av alternativen det var.

Sedan vid två tiden så kom det några galna idioter instormande i vårt rum och kastade kuddar på mig. Undra vem det kan ha varit. Absolut inte Adam och Erik som tyckte att vi skulle med till publikum.

RSS 2.0