Fredag = Speeddating 28/8-09

Fredagen fick jag äntligen sova. Underbart att få lite sovmorgon för omväxlingsskull. Det behövs eftersom det vankas fest på kåren ikväll. Och ska man orka det måste man nog vara utvilad. vi började inte förän 16.00 då vi skulle samlas utanför pressbyrån. Tur att biljetterna till kåren inköptes på torsdagen för på fredagen så var det slut. Så vissa blev ju utan. Men oftast kommer man in ändå. Och jag kan säga nu när vi samlades så hade det redan börjat sina lite vad det gällde folk. Känns som att alla inte vill vara med på nollningen.

Men det var lite kul för Elin frågade mig på torsdagen vad jag ville vara med på och mitt svar är enkelt: "Jag är med på ALLT."
Jag menar man vill ju inte missa något. Och vad ska man annars göra? sitta hemma och uggla? Icke.
Speeddatingen hölls i Prismhuset vilket är huset som står till hälsoakademins förfogande. Det som ligger längst bort på campus också. Men jag klagar inte, vi får ju vara ifred i alla fall. Där skulle vi först ställa oss i ordning för när vi fyllde år utan att prata med varandra. Och tro det eller ej men det gick bra. I och för sig fuskade vi kanske lite lite lite. Men inget att bli sur över.

Sedan blev vi indelade i grupper och fick gå in och leka. 3 grupper vi speeddatea medan de andra fick leka. Vi fick börja med att leka.
Och vi lekte en massa olika lekar. Började med en sjuk lek när vi skulle börja som ägg och spattsera runt på golvet och hitta någon mer som var ägg och köra sten, sax, påse med den personen. Vann man blev man höna och fick ghå runt och kackla. sedan köra samma sak igen och vann man blev man dinosaurie och vann man inte blev man ägg igen...sedan hittar man en dinosaurie och vinner man då blir man terminator och vann man då så var man klar. helt sjuk lek och Elin var ett ägg hela tiden....ägget Elin slår till igen.Elin är ett ägg och ser inte alltför glad ut för de


Sedan var det den klassiska namnleken. Säg ditt namn och sedan något du gillar på samma bokstav. Agnes = ja vad kan man säga annat än Alkohol. Sedan har vi luslisa och energielin.

Jag säger bara en sak i alla fall...Bbbbbbzzzzzzzzzz radioaktiva älgen.

Elin and Agnes goes radioaktiv älg

Speeddatingen var jävligt stressig. hej du har 20 sekunder på dig att lära känna någon. Icke det är för kort tid. Tror dom hade för höga förhoppningar för det låg kondomer på borden. Visst gratis kondomer i alla ära men att lyckas använda dom innan kvällen är slut är högst otroligt.

Efter detta blev det dricka och grillning innan vi gav oss av till Serums hängställe. Bärseback. Där var det inte så mycket drag just då utan vi hamnade i korrideren på studentgatan 14 där dom har grymma fester med ölspel och massa britney spears.
Ölspelet var lite farligt men ack så kul. Full blev man också. Träffade på lite Borlänge och Ludvika folk också. Mycket folk från Dalarna är det.
Kåren på kvällen. Och jag säger då de. Inte börja dricka så tidigt. Men det var kul ändå. Och svettigt som fan kan jag lova för det var fullproppat.

Kajsa blev treman vilket innebar att hon fick dricka varje gång tärningen visade 3
Hon höll nog på att dö där efter 5 min då hon hade fått dricka 50 klunkar typ


Efter kåren så är det ju självklart att man ska ha fyllekäk...så jag, Adam, Elin, Frida och David drog till Publikum Sobras hängställe tror jag och köpte korv. Fan va gott det var. lika gott som Ghandis....Sorry Ghandi men det var sant.
På vägen hem så fick jag en lektion i foxtrott tror jag det var. gick ungefär 5 steg sen blev jag trampad på fötterna så då la vi ner det. Men det var ju värt ett försök.

Torsdag, Inskrivning 27/8-09

Torsdagen var jag så sjukt nervös att jag skulle försova mig till. För skulle jag göra det skulle jag mista min plats på Örebro universitet och det skulle inte vara roligt alls. Men inte försov jag mig heller utan var uppe med tuppen och kom i tid. Satt i stora aulan i biblioteket prick kvar över åtta bara för att ha lite marginal tyckte jag behövde gå bra mycket tidigare, i och för sig bor jag ju nästan i skolan, tar ca 1 minut att gå men lika bra att gå i tid ändå.

Efter att ett gäng människor hade pratat så skulle vi få den guidade turen runt på universitetet och jag kan säga att jag har haft mer engagerade guider än dom jag hade nu. Sa inte mycket, gick mest och ja väntade inte in folk. Men jag man lär sig väl så småning om.
Men till min stora förvåning så träffade jag massa borlängefolk på rundturen. Kul var det. sedan hade vi inkrivning och tipspromenad.
Attt hitta runt till allt under tipspromenaden var inte lätt. Prismahuset är lite större än man kan tro ibland. Men hur som helst hittade vi allt men fick tyvärr inte alla rätt men inte klagar vi för det inte. Kul var det i alla fall och jag träffade mycket roligt folk. Helt galna och mycket roliga...ungefär som jag är då.

Sedan bestämde jag och mina nyfunna vänner att vi skulle åka ned till stan för att inhandla alkoholhaltiga drycker till speed datingen på fredagen. Och det lät ju som en strålande idé eftersom jag inte hade sett Örebro stad än. Och jag kan säga så mycket som så här. Tack för KD när det inte finns AC....Korsdrag...
Bilen var allt annat än sval när vädret var på topp. Och av någon konstig anledning på blåser det ALLTID i Örebro. Det är nu man saknar Dalarna och bergen som skyddar oss från blåsten. Nu tycker ju jag att jag bor för nära kusten medan andra personer tycker att jag inte ens är i närheten. Och jag kan säga att gå upp till Grankottevägen är rena rama självmordet. Glad att jag slipper det varje dag. Det är ungefär som att gå upp till skräddarbacken hemma i Borlänge. Alltså galet jobbigt.

Så jag fick en guidad tur av Elin och det första vi fick se var, likkistan. Najs...det var för övrigt en fontän. Örebro centrum är faktiskt inte så stort men det är väldigt mysigt faktiskt. Lätt att hitta och många mysiga caféer.
Sen invigde jag systemet. Gick in på systemet för första gången i hela mitt liv. Och det gick till och med bra. Kassörskan kollade kanske lite skeptiskt på mig men ändå. Jag är helt laglig.
Sen hittade vi akademibokhandeln också vilket var bra eftersom man antagligen kommer behöva köpa studentlitteratur därifrån. Ska dock kolla campusbokhandeln först. Dagen slutade med en galen bild utanför slottet.
Mina vapendragare Elin, Frida, Therése

Onsdag = Inflyttningsdag 26/8-09

Ja..denna dagen så var det inflyttning som gällde...gick upp hur tidigt som helst och var trött som jag vet inte vad. Satt utanför stationen och väntade i si så där 30 min bara för att David var "lite" sen...Lite är väl kanske en underdrift men okej. Att glömma plånboken är ju en sak som är mindre bra. Det är något som David kan intyga eftersom det var precis vad han gjorde.

Onsdagen bestod hur som helst mest utav att fixa i ordning allt. Var till Ikea och köpte gardiner, var till öbo och klagade lite på dom, kopplade in internet och tv vilket är viktigt och sedan var vi till Coop för att köpa mat att fylla kylen med....inte helt fel om ni frågar mig. Så nu finns det mat ett tag framöver i alla fall.

Kvällen ägnades dock åt att plocka upp allt och lägga kläder på plats och så...och jag lovar att det var välbehövligt med sömn sen i alla fall. Sjukt trött var man efter allt spring på alla affärer.


Coldplay

Jag är sjukt dålig på att uppdatera här men det blir så när man har mycket att göra.

Hur som helst så var jag och Molly på Coldplay i helgen så tänkte lägga upp lite bilder på det. sjukt när var vi, syns kanske på den här bilden. Spelade in en massa också men det blev inte så bra i och med att min kamera inte klarade det höga ljudet. Men bilden kan jag inte klaga på så det var bra. var endast där 4 timmar innan och kunde ändå få så bra plats. det är inget som jag klagar på.
Magisk kväll

Födelsedag

Ja trevligt sätt att fira sin födelsedag på idag. Nämligen köra ner en massa saker till Örebro. Men nu är det gjort i alla fall. Alla grejer som är nödvändiga finns nu där nere. Skönt de.
Men jag måste säga att Örebro är en väldigt fin stad så jag kommer nog trivas där. Och universitetet är väldigt nice.

Sen i helgen så har jag varit i stockholm och jag kan säga att det var underbart...såg nämligeb coldplay...dom är så sjukt bra. fick bra platser också :P var som närmast chris martin 1,5 meter. För vi stod längst fram vid det vänstra podiet och han var ut där flera gånger och sen så gick dom ner där när de skulle till den andra scenen. Nice som fan och många fina bilder. Spelade in på film också men min kamera klarade inte det höga ljudet så ljudet vart bajs men bilden blev bra. Och på Mollys kamera var det tvärt om. hahaha!!
Sen spelade dom THE SONG....Green eyes. Älska den låten....min låt.
Och dessutom en tribute till Michael Jackson...de sjöng Billy Jean...en magisk kväll helt enkelt.

De gjorde även mobilvågen och kastade gula ballonger på alla under låten yellow. Och så klart alla fjärilar som sköts ut. Nice har sådana i hela väskan nu. Men en liten läskig sak är att 4 tjejer som stod typ 1,5 meter från mig började typ spy och svimma så vakterna fick bära iväg dom precis innan konsterten började. först en sedan en minut senare så var det en till osv osv... Illa.
Efter konsterten så fick alla skivor också som hette right left right left right nice.. typ live skiva. När vi stod och väntade på dem så började de kasta ut dom och en snubbe som stod bakom tyckte att om han fick en i ögat skulle han stämma Coldplay...haha

Men jag säger bara en sak,.,,,Stockholmare är hetsiga. Man blir lite rädd...alla går fan in i en och puttas och håller på. Inte försiktiga och ödmjuka här inte. Nej absolut inte.

Duvnäs

Ja idag har man kommit hem från en hel vecka på landet. Har varit i mitt paradis på jorden. Och mycket trevligt har det varit må jag säga. Har varit i Borlänge en vända också på tisdagen. Var här för att fira min födelsedag i och med att jag inte blir hemma i helgen och sen flyttar ju jag på måndag. På min födelsedag. Var tvungen att ha en guidad tur i Falun och Borlänge för turisten. Haha...sen var jag tvungen att hälsa på min underbara gudson Erick och ge hans mamma sin present eftersom hon fyller år några dagar efter mig.

Sen skulle ju himlen till att öppna sig också när vi var på väg till södra mariegatan så klart. Och blöt blev man om fötterna det kan jag lova. Men inte gnäller vi för det inte. Det blev hur som helst en snabb visit för Falun, Borlänge är ju tydligen "Litet". Icke....
Men beror ju på vad man jämför med...jämför man med en liten ö på västkusten så är det ju jätte litet *host*.

Sen åskade det och blixtrade och det var så mysigt....älskar åskväder, en utav de bästa saker som finns vad det gäller naturen i alla fall. Sen en till utav de bästa sakerna med naturen fick man se dagen efter. Jag skulle nämligen ut på dasset och det var kolsvart ute och sen råkar man kolla upp och ser att det är helt stjärnklart inte ett moln inge dis inget. Så in och hämta täcke och bredde ut det på gräsmattan och ett täcke ovanpå och sen ligga och beundra stjärnorna en stund....

Jag kan säga att älven är väldigt kall för årstiden. 13.3 grader varmt var det när jag skulle tvätta håret. Ja man ska väl inte klaga, jag menar man är ju viking för sjutton. Då ska man klara kyla. I alla fall om man är från Norrland vilket jag tydligen är för att som bor nedanför Dalarnas södra gräns. Men okej.

Hur som helst så nu är denna trevliga vecka slut snart men innan den är det så ska jag avsluta den med La grand finale eller va fan det heter. Tåget går nämligen om ca 30 min. Jag och Molly ska nämligen till Stockholm och se Coldplay.
Och för att göra det ännu lite roligare så måste vi släpa med oss en tiger till Stockholm som är ungefär halva min storlek. Ganska många som kollar lite snett men va fan han ska väl också få ha lite roligt.

Och för er som undrar så är jag utan mobil nu vilket gör att jag är okontaktbar några dagar framöver.

Nu drar jag till tåget...

14 Augusti

Äntligen är papperen inskickade till csn. Varför ska det vara så krångligt att fylla i några papper? Jaja nu är det hur som helst gjort i alla fall.
Så om jag har tur så kommer det att komma in ca 7800 kr på mitt konto framöver. Det här med lägenhet var lite jobbigare än jag först hade trott faktiskt. Men ja nu har jag löst det för ett tag i alla fall. Får dela en studentlägenhet på 19kvm med en killkompis. Ja kompisar är bra att ha. Visst det kommer bli lite trångt och vi kommer typ bo på varandra men va fan vem klagar. Någon att jävlas med och spela poker med.

Nu har syster flyttat iväg också. Hon har intagit Sollefteå och lämnat mig här i Dalarna. Vart lite trist i morse då man skulle säga  hej då. Jag har en tendens till att vara lite känslig så några tårar vart det i alla fall. Jag som är van att ha mina syskon nära mig. Nu kommer jag inte ha någon utav dem nära och det känns faktiskt mycket tråkigt. Men det kommer nog gå bra. Vi får hälsa på varandra.

Ikväll blir det hur som helst lugnt. blir till att packa alla grejer som behövs för nästa vecka då det blir till att spendera sin tid på landet. Och eftersom mormor och morfar nu flyttat tillbaka till Vansbro från Duvnäs så har de även tagit med sig boxen så ska vi ha något alls att kolla på så måste jag ta med min dvd. Extra packning, svar ja.
Men innan Vansbro så ska vi fira min 20-årsdag. Okej det är kanske en vecka för tidigt. Men eftersom det blir coldplay nästa vecka så får det bli så här. Måste hinna festa med alla innan alla försvinner. Min Hans flyttar ju också. Han beger sig ända ner till Halmstad så det kommer bli lång väg att åka för att träffa honom.
Får se om man lyckas lite bättre med alkoholen den här helgen än förra. Dock kommer man inte få sova ut på söndagen eftersom jag måste tillbaka till Borlänge från Falun relativt tidigt. Men jag får helt enkelt komma ihåg att INTE blanda vodka, baileys, öl och diverse andra saker.


Studentlitteratur

Ja nu har det varit en allmänt jobbig dag. Har fixat och bytt connector i Mollys nintendo vilket tog en halv evighet och inte ville precis som jag ville. Men envis som jag är så fixade jag det ändå. Och nu funkar det i alla fall. Så hon blev glad och det var ju det viktiga.
Sen vart det till att ränna runt på kupolen överallt. Det måste jag säga var rätt jobbigt. Ingen bra dag alls idag. Hoppas det blir bättre i morgon. Men nu ska vi inte tänka negativt för då kommer det bara mer negativa saker och det vill vi ju icke. Så nu ställer vi om och ser på det positiva. Och det är att jag har börjat kolla lite vad jag behöver fixa med tills jag börjar skolan. Och som jag ser det borde dom ju faktiskt skicka ut litteraturlistor och det brukar dom ju göra. Så jag hoppas på det. Har dock kollat igenom lite på hemsidan och det ser ut som att en hel del pengar kommer gå till böcker. Men va fan det hör väl till det här med att börja plugga antar jag.

Det börjar faktiskt bli lite läskigt nu om jag ska vara helt ärlig. Man känner sig nästan gammal nu när man ska börja plugga på universitetet. Och det känns lite halvt overkliget. Man kan inte riktigt sätta sig in i situationen. Men jag tror att det kommer vara hur kul som helst. hela första månaden är det massa rolligt som händer på universitetet. allt från utomhusbio till föreläsningar och fester. Kommer bli hur nice som helst.

Nästa vecka anser jag också kommer bli väldigt kul faktiskt.

Flamongo

Yes nu har det varit en fullspäckad helg.
Fredagen började med att vi var hemma hos Sebbe och drack lite. Han är grym på att göra drinkar det måste han få lite kredit för faktiskt. Gott som fan. Bättre än öl i alla fall. Träffade lite nytt folk också.. Sen gick vi ner på stan satte oss på S1 och tog det lugnt. Skulle ju faktiskt köra dagen efter så jag kunde inte dricka så mycket. Men fyllekäk blev det i alla fall. Efter krogen så gick vi tillbaka och käkade kräftor, jag och Chris i alla fall. Sen var det ju vissa andra personer som tyckte att en kebab från Centrum grillen skulle vara godare. Men så var icke fallet.

Lördagen var jag hela dagen i Falun och gosade lite med min gudson. Hasrat var ju ensam hemma så hon ville ha lite sällskap och lite avlastning. Det kan jag förstå faktiskt om man har en 1 vecka gammal sötnos att ta hand om som skriker en hel massa så kan det nog bli lite jobbigt.
På kvällen var jag dock tvungen att hämta Rytter i Djurmo. Jag tänkte att ja men okej det är typ 1 mil dit det går fort. Jo tjena snarare 3 mil  vilket tog lite längre tid än jag hade tänkt. Så vi blev lite försenade och skulle ju ha åkt hem till Evve men hon fick komma till oss istället. Sen var Maria så snäll och stog för drickat eftersom tiden inte räckte till för att gå till systemet. Och för att det stängde 2.
Men det vart bra ändå. Kul hade vi. Och lite nostalgiska blev vi väl där ett tag då vi satt och sjöng streets of roses. Fan vilka minnen. Dagarna i Vansbro kom tillbaka. Det var en underbar tid.
Och det positiva är att jag fick även reda på att min älskade Maria också funderar på att flytta till Örebro. Skulle vara underbart att ha sin bästa kompis där också.

Men nog om det nu. Vid halv tolv (!) vilket var tidigt så fick Maria för sig att vi skulle gå till krogen, och det negativa med Borlänge är att det finns inga bra krogar så det fick bli Mongo. Fjortiskrogen nummer ett och bara massa fjortisraggare. Och det menar jag verkligen. Men va fan vi hade kul ändå. Träffade några killar på vägen dit som bjöd på baileys. Gött som fan dock ganska dåligt val av sprit då man inte blir att må så bra av det.

Dock klantade jag mig ganska rejält när vi skulle gå hem från krogen. Jag kan säga så mycket som så här: Full Agnes, klackar, trappa.
Jag kan med andra ord inte spela match idag. Utan jag har stukat foten. Jävla bra jobbat där. Rytter den idioten tvingade mig dessutom att ta av mig skorna vilket resulterade i att jag fick gå barfota hem...eller ja en bit tills jag fick skjuts på cykel hem...det var en händelserik natt. Sen dagen efter vaknade jag kl 8 av att Maria ringde...jag vart lite chockad i och med att hon sov hos mig...men när jag vände mig om var hon inte där...hon hade tydligen gett sig iväg 5 på morgonen för att någon knäpp jävel hade kommit till borlänge då. Nämner inga namn.

Söndagen blev hur som helst lugn. Blev kalas för Molly. Jag gjorde pannkakstårta och sen umgick vi lite...alla syskonen, Molly och pappa...Spelade kort som förr i tiden. Vi spelade plump...och vem vann? Jo Agnes så klart.
Men nu är jag i Vansbro så nu ska jag umgås lite mer mormor och morfar innan jag ska ta en fika med Emma..

Torsdag

Ja idag har det varit sjukt mycket att göra. Försöka fixa med lägenhet och skit i Örebro vilket verkar vara lite svårare än jag först trodde. Men jag ska se efter om jag kan hitta någon att bo hos några dagar i alla fall så att jag kan lösa det där sedan. Men som sagt det kommer gå bra.
Dom har ju bostadsgaranti som är en väldig tur. Så nu är det bara till att vara positiv och göra det bästa utav situationen.

Efter det så har jag härjat en hel del. Var ner till kupolen och grattiade Millis på födelsedagen. Trist att hon jobbar på sin födelsedag. Sen var jag och träffade bror min för att ge honom pengar så jag kan sätta en punkt för allt skit nu. Så nu har jag äntligen fått min Coldplay biljett och nu slipper jag krångla något mer med allt det här. Känns sjukt skönt att ha allt med gamla lägenheten avklarat.

Efter det var jag som vanligt in till Falun en vända och hälsade på min lilla sötnos lite. Man kan inte hålla sig borta ifrån honom. Det går faktiskt inte. Han var relativt lugn igår förutom om man bortser från det lilla faktum att han spydde på mig, men jag antar att man får räkna med sådant. Efter det så låg han och sov på mig i några timmar. Skönt var det att han inte skrek nå mer den kvällen. Jag har precis insett tjusningen med att inte ha egna barn än utan få mysa med andras, Man kan lämna ifrån sig dom när dom börjar skrika. Det är ganska praktiskt faktiskt.
Fick faktiskt lite klippning gjord igår också. Klippte Hasrats mamma som ska på bröllop på lördag. Så känns skönt att ha fått lite saker gjort.

Och min helg gick precis från att vara helt tom till att bli helt fullplanerad, så nu är frågan mer hur man ska hinna med allt istället för att fråga sig vad man ska göra.


Örebro Universitet

Ja då var man antagen till universitetet...så Örebro universitet nästa då. Äntligen säger jag bara. Fan va läskigt det var där ett tag....man såg att andra urvalet var klart, gick in på sidan och bläddrade neråt. Såg att det stod struket, struket,struket och sen så stod det helt plötligt ANTAGEN. Jag tror jag höll på att skrämma skiten ur personen som var närmast mig då. Jag tror nämligen att jag gjorde ett glädjeskrik eller nått. Han trodde att jag var helt knäpp i huvudet. Och det var jag kanske. För jag blev hur lycklig som helst och kunde inte sitta stilla alls.
Hoppa upp och ner ett tag är inte normalt beteende. Men sen är ju inte jag så normal heller men va fan gör det.

Ja så nu i morgon ska jag ringa Örebro bostäder och se vad vi kan hitta för något. Hoppas det löser sig med lägenhet. Jag skulle ju vilja ha inflyttningsdatum den 15 Augusti av en rad olika anledningar. Främst två anledningar. Men får jag inte det så är det så. Det är inte hela världen inte. Det löser sig på ett eller annat sätt. Sen måste jag fixa csn också. Känns som att det är mycket som behöver ordnas. Varför är inte min syster i Sverige nu när jag behöver henne. Äh allt ska man få fixa själv. Men klart man klarar det.

Nu måste jag ärligt säga att mitt liv inte kan bli mycket bättre. Nästan allt går som jag vill. Helt underbart. Men jag har bara en sak att säga om det,,,,,,,,LAGEN OM ATTRAKTION!!
Så är det bara. Lika bra att det får fortsätta på det här spåret. Ingen idé att det ska vända nu inte.
God it feel so good,
It just feels so good!

How I met your mother

Yes gårdagen bjöd på mycket roligt. Tyvärr så har jag vänt på dygnet  vilket inte alls är bra nu när man tänker på det. Men okej jag får väl leva med det.
Hur som helst vart det filmkväll hela dagen igår. Från kl 17-06. Jag och Christoffer plöjde igenom första säsongen av "How I met your mother" och den serien är grym. Så vi köpte massa chips, dipp och godis och satte oss sedan för att kolla. Sen åkte vi visserligen till affären en gång till för att köpa grejer så vi kunde göra banana split också. Det är så sjukt jävla gott.

Så efter sista besöket på Ica Maxi så började vi dricka lite istället. Drack whiskey och cola tills whiskeyn tog slut och övergick därefter till vanilj vodka och cola vilket var sjukt jävla gott. Smakade som den där vanilla coke ungefär. Och den tycker ju jag om i alla fall. Så ja om vi säger så här så blev det kanske lite FÖR mycket där i slutet men roligt var det i alla fall.
Tog min sista grogg vid kvart i sex och sen gick jag hem.
Måste nog jobba på det där med att lägga mig i tid alltså. Hörde folks väckarklockor ringa när jag gick hem och DÅ är det illa.

lite synd att jag drack igår då jag fick ta syrrans bil idag. Vilket inte gick så jävla bra eftersom jag inte kunde köra den då. Men får ta bilen istället för bussen i morgon i alla fall.
För i morgon precis som idag så har jag varit och hälsat på min gudson. Han är ju så sjukt söt måste jag säga. Inga tvivel om den saken. Han hade blivit lite mörkare nu än när jag såg han sist och till och med lite större. Och om jag får säga så, lite grinigare också och mycket hungrig. Men ja det är väl så bebisar är, bara att lära sig.
Men det är det sköna när man bara är gudmor och det inte är ens egen unge......man kan lämna ifrån sig han när han blir för grinig. Perfekt med andra ord.
*suck*

Jaja nu är det väl så. Lika bra att bara göra det och få det överstökat. Orkar inte bråka mer ärligt talat. Fattar bara inte att man trodde att man kände en person men att det visar sig att personen i fråga är någon helt annan. Men jaja.

Men nu till roligare saker. Matchen igår gick väl inte riktigt som jag ville. Vi spelade inte så där jätte bra och vi fick stryk utav kvarnsveden med 2-0. Plus att jag var klantig nog att skada mig åter igen. Så nu har jag sträckt lårmusklen OCH stukat foten men det är lugnt inte ska man klaga på det heller. Det kunde varit värre. Jag bröt ju inte något i alla fall :D Bryter jag något igen då kommer jag garanterat att sluta spela fotboll.

Nej men nu måste jag nästan säga att jag börjar bli lite nervös. Andra antagningen till högskolan borde ju komma vilken dag som helst. Var in nyss och kollade och då stod det typ att de höll på med det. Så intagningen borde ju komma den här veckan i alla fall. Dock har jag nyss vart in och kollat på Öbo och det ser ut som att inflyttning i alla studentlägenheter sker den första september vilket inte är så där jätte bra av en rad olika anledningar och just nu kan jag väl komma på två i alla fall. Men det löser sig. fanns vissa med inflyttning 15 Augusti. Så jag får hoppas att jag får en sådan eller att jag kommer in i Karlstad. Men det visar sig väl antar jag. Typiskt mig att oroa mig i onödan. Det kommer att gå jätte bra det är jag helt säker på.

Ja nu ser det i alla fall ut som att det kommer bli sömn på nätterna i fortsättningen. Eller ja i cirka en vecka ungefär då ;) jag behöver nog vila upp mig lite nu känns det som. I alla fall om jag ska orka med skolan som börjar snart.

Hur som helst så måste jag börja rota i mina grejer också för att kunna avgöra vad som ska med i flytten och vad som inte ska med. För just nu så står ju allt inmölat i förrådet huller om buller så att det kommer nog bli lite utav en utmaning. Inte helt kul men måste göras. Annars blir jag utan grejer. Och mitt stora misstag är att jag inte vet vart skruvarna till min säng är och det är inte så där jätte bra nu vid närmare eftertanke. Men det får lösa sig helt enkelt.

Förlossning

Yes nu var det klart då.

Natten har jag nämligen tillbringat på förlossningen.
Dagen började med att jag åkte in till falun kl 5 tror jag till min gravida vän. Hon hade haft värkar till och från i två dagar och kände nu att det var på riktigt. Så vi satt väl hemma hos henne en stund och klockade lite värkar innan vi åkte in till kl 18. Vi hade i bilen upp gissat på hur mycket hon var öppen redan nu och jag gissade på ca 4-5 cm. När vi kom upp så blev hon kopplad till maskiner som kollade hjärtljud och värkar. Efter det kollade dom hur öppen hon var och visst hade jag rätt ca 4-5 cm. Jag är bara så bra.

Sen hände det väl inte så mycket. Värkarna var ju inte outhärdliga än så vi pratade och gick omkring och pratade lite mer. Sen blev det väl lite värre och det vart mest jag som pratade och fick sitta bredvid och hålla handen så hon kunde klämma sönder någonting i alla fall :P Lustgas är en väldigt bra uppfinninfg....
Sen vart det väl lite av varje, kolla hjärtljud, kolla puls osv osv ett tag. Sen vid 12 vart det lite jobbigt så då blev det en ryggmärgsbedövning och då passade jag och David på att sova en timme eftersom hon också kunde vila lite då.
Men en timme senare var det mer eller mindre dags. Och jag måste säga det att jag är så stolt över min vän. Hon var så duktig.
Och klockan 02.30 kom den lilla skönheten ut. 3620 gram och 50 cm lång. Han var helt perfekt. Och jag fick klippa navelsträngen...lagom stolt man är över det. Det var kul faktiskt. Pappa hade dock inte rätt det kändes inte som att klippa i ett gummiband snarare.....ja jag vet inte alls vad man ska jämföra det med.
Och enligt min vän så blir barnet lik den människan i sättet som klipper navelsträngen. Så då har dom ett helvete att vänta om han blir som jag var när jag var liten ;)
Sen fick sötungen ligga hos mamma ett tag och sussa lite. eller ja han skrek väl mest men ändå. Söt var han hur som helst.
Sen ville mamma få lite mat och få röra lite på sig så då fick jag ta den lilla. Gick omkring och bar på han i över en timme och pratade med han och lärde han lite.
Sen var det dags för badet som även jag fick genomföra...hans absolut första bad och det fick jag göra...stolt på den punkten med. Roligt var det...
sen var det bara på med kläder och sen sova. Han var nog jätte trött för han somnade nästan på en gång.

Men jag kan säga så här att det var en händelserik dag, en dag jag ALDRIG kommer att glömma. Tack så jätte mycket för att jag fick vara med er och dela den. Nu vet jag verkligen varför jag vill jobba med det här.
För att det är så värt det när man får se bebisen och får se hur den skriker det första den gör när den kommer ut.


RSS 2.0