Läkare = statusyrke?

jag och Rami har ni haft en hetsig diskussion om läkare och sjusköterskor och arkitekter och tandläkare och gud vet vad. Jag känner att han inte fattar vad jag menar och jag tror han känner detsamma om mig. Men tur att vi bara diskuterar och inte bråkar då. Jag tycker att det är fel att läkare är ett sådant statusyrke och blir uppsatt på en piedestal medan sjuksköterskeyrket inte är det. Rami anser att det är så för att det är höga betyg och ja visst håller jag med om att det har mycket med saken att göra. Men va fan. Kolla på vilket jobb sjuksköterskorna har som får ta hand om de sjuka. Läkarna ordinerar och opererar medan sjuksköterskan gör grovgörat. Inte för att läkarnas jobb inte är viktigt för det är det absolut. Men det känns lite som att sjuksköterskorna kommer lite i skymundan bakom läkarna. Är det bara jag som tycker detta eller finns det fler?


lussekatter

igår kväll så blev det lite mindre plugg än tänkt och lite mer bak. Jag och Rami eller ja mest jag satte igång och bakade lussekatter. Det är ju trots allt första advent och snart lucia så jag var ju tvungen. Men det är faktiskt ganska svårt att baka när man har en man som gärna smakar på degen eller snarare äter upp den och tappar bort ogräddade lussekatter.
Men det gick bra trots att en och en halv påse redan är slut. Men vad ska man göra. Man kan inte låta bli att tycka om honom ändå. Men jag säger då att lussekatter med kesella är mycket saftigare än utan. Men saffran är rena rånet däremot. Inte riktigt okej. Tur att man bara gör dom en gång om året då.


12 minus och en man som sover

12 minusgrader var det när man gick till praktiken i morse. Inte att leka med men som jag sa till en vän. Detta är ingenting mot vintrarna i dalarna. Dom är mycket värre. nog för att det är en anna slags kyla här men ändå. Praktiken gick bra och jag hann till och med plugga lite under tiden. Och för den delen så fick jag gå tidigare. så snälla dom är mot mig. Så jag hann förbi willy och handla kesella så jag lite senare kan baka lussebullar. blev ju inga igår då en viktig ingridiens saknades.
Nu tänkte jag bli förhörd på tentan men det verkar ju gå så där när min man har fått för sig att sova (?!). Ja han sa en kvart och en kvart är allt han får för han har ju svårt att sova på nätterna. undra varför liksom. Knäpp säger jag bara. Nej som sagt nu är klockan prick vilket betyder att jag ska ta tag i benen på honom och försöka dra ur sängen. Se hur det går.

före tuppen

upp med tuppen eller före. Det gör inte så stor skillnad. Men av någon jätte skumm anledning så var jag faktiskt pigg i morse när jag klev upp vid halv sex. inte illa alltså. Det jobbiga denna veckan blir ju att få ihop schemat då det är massa tentort (2) och massa seminarier (1) under denna veckan. Men vi ska nog kunna hitta på något tror jag. Hoppas det i alla fall. Plus att jag precis kom på att det är massa möten också (2) så nu har jag till att göra denna veckan. Men det ska nog gå bra. Jag hade ju kommit in i en så bra start igår med plugg och persiska så detta ska nog funka.
Lite roligt när man säger att man ska plugga persiska i 20 minuter och det blir en timme och 20 minuter istället.
Nej nu går nog bussen snart så jag måste pallra mig dit.

Första advent!

Idag är det första advent. Har pluggat större delen av dagen tyvärr. Men var ner till Malin och fick lite ischoklad i alla fall. Jag ska om en stund försöka sätta igång med att baka pepparkakor, helts innan Rami har ätit upp degen. För tydligen har han svårt att hålla fingrarna i styr. Typiskt karlar alltså. Men kan man göra annat än att bara älska honom ändå. Nej tror tyvärr inte det. Men hur som helst så hoppas jag då på lite glögg och lite nybakta pepparkakor lagom till innan det är dags att sova.

Och igår var det ju ciderlådan och det gick faktiskt över förväntan. Jens, serumare var den första som klarade och sedan vart det 5 st till. Det var roligt att några klarade det nu i alla fall. Förra gången var det ju tyvärr bara en. Men nu har alltså 9 personer det vackra märket.










"Bärseback har aldrig sett så mycket cider och det är kanske inte okej"

Så i det stora hela blev det en bra dag trots vissa missöden.
Men nu ska jag vara duktig och plugga lite persiska för ovanlighetens skull.

fredagsmys!!

nu blir det fredagsmys med min älskade pojke om han kan slita sig från datorn. Vi hittade en film igår som vi ska försöka oss på idag. Hette pusch tror jag. Så nu kör vi igång med det tillsammans med chips, grönsaker och dipp.

Och på tal om det så har karln redan varit och försökt nalla av det jag gjort. inte okej. han får vackert vänta. plus att han tänker äta upp min pepparkaksdeg.


Trolltyg i tomteskogen

ja för dom som är lite äldre och har sett denna film som är en underbar film så kan jag säga att den äntligen kommit på DVD. Trolltyg i tomteskogen.

"-Vart är fjant?"
"-Här mamma!!"

"-Titta morsan, det är en hel tomtearme"
"-Kan du inte se skillnad på en svamp och en tomte?"


Märken till lådan

igår kom det efterlängtade märket till ciderlådan. så alla som klarar det i morgon kommer få det på en gång. Nice som fan om jag får säga det själv. Så nu sitter det på höger arm ovanför cidermärkena där det hör hemma. Underbart säger jag bara. Nu ska vi ner på stan och handla saker till jul. lite klappar och sådant.


Sömngångaren

haha. Ja ibland överträffar jag faktiskt mig själv. Kom ihåg i morse att jag typ gick i sömnen inatt. Vaknade ett tag efter att jag hade somnat inatt. Och som vanligt så ligger Rami och kollar på film. Vad gör jag då? Jo jag reser mig ur sängen och går fram till datorn och stänger av hans film. Jag tyckte tydligen att ljudet var störande. Varpå Rami frågar vad jag håller på med. Måste ha sett jävligt roligt ut. Ja är man trött så är man.
Men nu är man uppe med tuppen igen och på väg till sjukhuset snart. sista dagen på IVA nu. Hoppas det blir roligt.

Svärföräldrarna

Ja nu är det ju snart dags att köpa julklappar också. Som sagt på fredag sätts det igång med det. Och jag kan faktiskt stolt säga att jag är redan klar med en julklapp. Vi har nämligen fixat julklapp åt mina kära svärföräldrar. Fick en väldigt bra idé och fixade det på en gång. Hoppas dom blir glada bara. Märks till jul. Grisen har faktiskt lovat att inte ge dom presenten innan jag kommer dit sen. så det blir najs. Vill ju se om dom blir glada eller inte.

1 månad kvar

Nu är det endast en månad kvar till julafton. Tyvärr är man ju inte ledig så mycket under jul. Men det är ju ändå jul. Så lite ska man allt få njuta. Några dagar i Vansbro sen vidare till Strängnäs. wihi.
Kom nyligen hem från praktisken. Och grisen var så klart hungrig. Otippat liksom. Han är alltid hungrig. Så snäll som man är så gör man väl mat. Och gott som fan blev det. Gjorde soppa med linser.

Koka upp vatten, ha i buljong, koka linserna och lök och ha i tomatpure. sedan kryddar man efter egen smak. Jag hade i curry, garam masala, paprika och salt/peppar. Underbart gott blev det och sjukt mättande. Grisen var nöjd och jag är mätt. Så nu kan man sova med gott samvete.

Bullmonster

hur kommer det sig att man alltid säger att man ska gå upp tidigt när man väl får sova men så blir det inte så i alla fall. Det är vad som händer mig. Jämt och ständigt. Jag menar vanligtvis går man upp halv sex på morgonen, då tycker man att man i alla fall ska klara av att gå upp 8 på morgonen. ICKE! 11 var det som gällde idag. Men det är väl bara att ta vara på sin sovmorgon och vara glad.
Nu är det nämligen två dagar kvar på IVA. sen är det lite ledighet i helgen. och efter det är det tillbaka till gamla vanliga avdelningen. Har faktiskt saknat den avdelningen. När man får sticka lite och ta EKG och lite annat skoj. just nu är det mest att kolla på diverse creapy saker. Kolla visst det lär man sig mycket av, men learn by doing säger dom väl?
Så nu är det dags att väcka min man och äta lite frukost innan man drar iväg mot sjukhuset för ännu en dag.

Mot julen!

Ja nu börjar det bli lite julstämmning i hemmet. Men långt ifrån så mycket som jag faktiskt vill ha. Ska leta på mina söta tomtar så småning om och på fredag ska jag och älsklingen ner och handla. Men som det ser ut nu så har i alla fall julgardinerna kommit upp i alla fall. Sjukt mysigt. Och på tal om älsklingen så är han ganska osocial och spelar wii. hum. undra om det kanske är dags att plugga då. Så man får lite gjort i alla fall.


Över staden

Mörkret ligger över staden och grisarna sover. Så här tidigt är det man måste gå upp om man ska få något vettigt gjort. När man vaknar och inser att man sovit, men att det fortfarande är för lite så blir man lite ledsen faktiskt. Speciellt om man vaknar si så här 5 minuter innan klockan och inser att man bara får sova 5 minuter till. Det bästa är nästa att vakna ca kl 3 eller nått och veta att man får sova flera timmar till. Men nu är det bara att släna i sig frukosten och bege sig mot bussen. Mot bussen och mot en helt ny dag med nya möjligheter och nya lärdomar. Man lär sig något nytt varje dag vet ni. Och när man är på praktik så stämmer det så mycket. Det kan vara allt från hur man gör en stripping till hur man tvättar och lägger om en öppen buk.

Och på tal om ingenting är banken bra på att göra bort sig. Ringer dit och säger: "Hej mitt bankkort går ut i december när får jag ett nytt." varpå jag får svaret: "Det ska du få flera månader i förväg, vänta ska jag kolla. Nej men det har dom redan fixat det får du senast i början av december"
Hum är det en ursäkt för vi har glömt det och jag skickar ett nu på en gång? Jag gissar på det. Men nu är det Dags att bege sig så man inte missar bussen. Sov så gott alla som inte behöver gå upp nu.

Jobba i pyjamas

Hemma efter ännu en dag på praktiken. Första dagen på IVA. 3 dagar kvar. Det är intressant att se men jag kan säga så mycket som så här. Jag kommer inte utbilda mig till IVA sköterska. Inte riktigt min grej. Men det jag älskar med att jobba på sjukhus vet ni vad det är?

Jo det är de faktum att man faktiskt jobbar i pyjamas. Hur nice är inte det. mjukiskläder rakt av. Helt underbart. sen att dom har min favoritfärg, blå är inte heller helt fel.
Nu blir det lite kvällsmat med mannen och sedan kanske lite wii, epic mickey innna sängen då jag ska upp i morgon kl halv sex. Jippie.

Men nu känns i alla fall allt bättre med dessa uppgifter. han en klar, en halv klar och en som det är relativt lugnt med. Och lm beräkningen känns som man har koll och lm hanteringen kommer bli pice of cake.

gääsp

ja ungefär så för av någon anledning så vaknade man hundra gånger inatt. och ja det kan ju bero på att karln såg på film på hög nivå och med fett störande ljud på denna film. Tror jag sa åt han i alla fall tre gånger att sänka. Men somna om har man ju inga problem med som tur är. Nu är klockan snart halv sju och jag ska vara på praktiken om en halvtimme. Tar den lite senare bussen idag i och med att annars kommer jag dit inna sju och då är det helt svart på avdelningen i och med att dom öppnar sju. så jag tar det säkra före det osäkra.
Praktiken har ju gått bra än så länge men just nu känns det som att man kanske borde ta tag i alla småuppgifter som måste göras och lämna in detta. Man börjar ju nästan känna sig lite stressad.
Och enligt min psykolog så tar jag på mig för mycket. Så jag funderar på att dra ner tempot lite och kanske bara plugga. Enligt mig låter det som en utomordentlig idé. Så mycket att göra och så lite tid brukar det vara.

Idag är en sådan dag i alla fall. Till praktiken och sedan direkt till möte där vi ska rösta fram ny ordförande. Hoppas jag hinner dit. Ska bli kul att se hur många som kommer. Sen är det direkt hem, byta om och sedan vidare till Ritz för julbord. Hoppas de lyckas med julborde. Eller vem vet deras syn på julbord kanske är tacos. Det återstår att se.

Nej nu måste jag gå för att hinna med bussen. Ha en bra dag alla.

dålig dag

vad gör man egentligen  när man bara av ingen anledning är på så dålig humör att man inte vill prata med någon,och om någon mot förmodan pratar med en så vill man slå den personen?
Ja en sådan dag har jag idag. Och det är inte riktigt bra att hålla ett möte då heller. Men vad gör man inte. jo man biter ihop och hoppas på att det går fort. Men denna dagen har varit seg, tråkig och jag har varit allmänt sur för inget går som jag vill och jag har så mycket att göra. Varför tror skolan att man har all tid i världen. Det förstår jag inte.

Måste bara få lägga till att jag har en underbar pojkvän som orkar med mig även då jag har dåliga dagar och råkar snäsa åt honom ibland. Älskar dig min pojke.

Hur som haver så var det segt på praktiken idag. Inte mycket alls att göra. Men i morgon kommer det mer. Men mitt på dan måste jag tyvärr smita iväg för att träffa läkaren på rehabmottagningen. Hoppas det går bra och att jag får lite klarhet i hur min kropp egentligen funkar. för den vill inte funka jämt. Men bara att hoppas på det bästa.

Nej nu blir det lasagne och mys hela kvällen.

God morgon

god och god vet jag inte men morgon är det i alla fall. eller ja nästan natt kanske. Känner nu att jag inte sovit bra alls, men ska jag vara helt ärlig så tror jag inte att jag är ensam om det. Liten säng kan vara trångt ibland. Men mysigt är det. Anledningen till det dåliga sovandet vet jag inte förutom att jag har vaknat lite titt som tätt. Ja vi får se hur trött jag är när denna dagen lider mot sitt slut. Nu är det i alla fall nya friska tag som gäller för en dag på dagkirurgen. Sedan blir det ett faddermöte och sen hem så fort det bara går. För jag MÅSTE plugga. Praktiekn hade ju varit så mycket lättare utan allt plugg runt om. Men det skiter väl dom i verkar det som. Ge oss massa och lite till att göra. Men bara att plugga på och se glad ut. Det är inte långt kvar. Så nu kämpar vi in i det sista och går till bussen.

ostkaka

och för er som mot förmodan missade det igår så var det ostkakans dag då. Jag och Rami kom i alla fall ihåg det. Inte helt fel med ostkaka. Det var länge sen jag åt det och Rami hade faktiskt aldrig ätit det. Så vi tog fram ostkakan och kollade på Narnia.
Mysig kväll.


Ny vecka, nya tag

Som man kan säga så är det så ja. Ny vecka och nya tag. Utvilad efter helgen är man och har haft sitt nöje så nu är det bara att köra på. Det ordnade sig med IVA. Skönt det. Jag menar man kan ju inte råda över allt som händer inte. Så nu ska jag snart dit för lite rundtur och sedan får jag förhoppningsvis ett schema. Ska bli jätte kul. Dock är det dags att börja plugga till alla roliga tentor och så nu också. Men det gäller det här med att planera. Och det ska väl gå bra. Men hålla planeringen brukar ju vara ett lite större problem. Men nu ska vi nog klara detta bra. Får kämpa på till sommaren och pusta ut då.


Ciderlådan test

ja nu är testomgången av ciderlådan äntligen avklarad. Inte så många som vi hade hoppats på som klarade den utan det vara bara åland som klarade den. Men han gjorde det jävligt bra där i slutet. Men nästa gång hoppas vi på några fler i alla fall så får vi se.
Mindre spyor hoppas jag på men det vet man ju aldrig hur det blir med det. Denna dag har i alla fall varit seg. slappat efte att ha varit i gång hela gårdagen.

som om det vore den sista

ja det känns som man blivit van att gå upp vid halv sex på morgonen nu på senaste tiden. Jag kanske är mer lik min mor än jag egentligen törs erkänna. Och på tal om min mor så är hon väldigt underbar och säger väldigt bra saker väldigt ofta. En sak som hon nyligen sagt, inte till mig då utan i sin blogg är:

"Lev varje dag som om det vore din sista"

Och ärligt talat så borde man ju faktiskt göra det. Men hur funkar det egentligen när man hela tiden måste planera för diverse saker. Som till exempel tentor, praktik, skola, fest, osv. Ja det är ju något man får lista ut. En gång så var jag nära, nära att det var min sista dag. Det var 50/50 ungefär. Och den dagen gav en lite perspektiv. Men någonstans under vägen så har jag förträngt det där och fortsatt med mitt planerande av i princip hela livet. Jag har börjat förstå att man kan inte planera allt för då blir man bara besviken om det inte går som man vill. Och allt kanske blir lite bättre och lite roligare om man försöker att bara tänka på denna dagen och inte på allt som komma skall. Klart man måste plugga för kommande tentor och så men man kanske ska ha det lite bra ibland och bara göra det man verkligen vill.

Jag måste verkligen sluta planera så mycket och bara leva. Min favoritsysselsättning är ju faktiskt att göra listor. Men i slutändan funkar inte det jämt. Väldigt sällan faktiskt. Och i och med att jag lever med någon som inte planerar längre än en timme fram i tiden så kanske han kan lära mig något. Hoppas det i alla fall.
Tänk att man kan komma fram till allt detta genom att bara prata med en psykolog en timme. Det kanske är det som man behöver. Prata med någon som orkar lyssna på allt onödigt man bara vill ventilera. För jag vet att min sambo är mer än trött på att jag upprepar saker. Inte för att han erkänner det men jag vet det. Han är för snäll för att säga något. Därför älskar jag honom. Han är mitt klister.
Så nu säger vi så här. sluta stressa, sluta planera och lev för idag.

Detta är första dagen på resten av ditt liv!


Alla helgon

väldigt kul dag säger jag bara. min och Ramis riktiga 1 årsdag. Och vart passar det bättre för oss två att fira den än på bb. Ja det var en kväll vi sent ska glömma. Alla var riktigt bra utklädda och det var blod och gastar överallt. Och märket vi fick var sjukt snyggt. Men det vet vi ju varför. blev ganska tidig kväll av olika anledningar men det spelar ingen roll då vi körde igång vid halv sex. När vi väl kom hem var det film och fyllekäk som gällde. eller ja vi gjorde potatisklyftor med chilisås. Underbart.








vfu

långa dagar på vfu. Men det är så kul så jag klagar inte alls. Får göra massor. typ PVK, venprov, inj och annat kul. Underbart säger jag bara. dåliga uppdateringar på grund av detta då man inte har så mycket tid till att göra annat än vfu, plugg och sova. Men som sagt det är värt att gå upp halv sex för det.

Nu blir det mer plugg och i morgon så blir det gast gasquen. Det kommer bli så jävla roligt.

vfu

Antar att mina uppdateringar kommer bli lite dåliga nu en tid framöver då jag har praktik. Nu fattar jag vad alla menar men jag har ändå bara gjort 2 dagar. Men man är trött som ett as och orkar inget förutom att plugga. Eller det orkar man inte heller men det måste man. Jaja. bara att bita ihop. för trots allt så är det ju jävligt roligt.
dagen igår var ganska seg i övrigt. försökte plugga men somnade på sängen några timmar istället. Den som vanligt skyller jag på Rami. det brukar nämligen vara han som vill ta tupplur. Men ja det var ju skönt i alla fall. Och tack vare den nya energi som den powernapen gav mig så kunde vi se en film. är mäkta  imponerad att det blev film istället för CS från vissa personer.

Men såg i alla fall en grym film som hette Pan´s labyrint (stavning). Den var sjukt bra, lite alice i underlandet stuk på det hela men lite mer seriös. Så har ni tråkigtr någon kväll så se den då.


Första dagen

idag var då första dagen på praktiken. den innehöll mest info och lite sådant. Fick kolla avdelningen och grejer. tydligen så är det mycket provtagning på den avdelningen jag ska vara på så jag är glad. Underbart.
Och trevligt folk var det där med. Kan det bli mycket bättre än så? ja det kan det ju faktiskt. Det kan bli så att man får ett jättebra schema som passar min fritid, eller jag fritid och fritid men det utanför plugget väldigt bra.

Som nästa plan på listan så skulle jag köpa ett par skor att jobba i. Detta blev inte riktigt som planerat. Det blev inga skor. Men det blev god middag och även en jävligt snygg klänning. Säger bara det. De är farligt att gå genom stan när de har så snygga saker i skyltfönstrena.



199 kr är enligt mig ett mycket överkomligt pris. Den är ju blå trots allt.

RSS 2.0