....och så fortsätter....

...helvetet. Eller hur man nu ska uttrycka det. Nejdå. Men föreläsaren börjar lektionen med att säga nu ska vi ha samma ämne hela dagen 8-16 med andra ord men allt jag skriver på tavlan finns utlagt. stannar man kvar då? nej man går till biblioteket och lånar nödvändiga böcker och går sen hem och läser. Och skriver blogg så klart. Som det ser ut nu slipper jag nog köpa några böcker till denna kursen. Underbart, vilket betyder att jag istället kan köpa kameragrejer. Alltid lika roligt.

Lyckades gå in på kåren också och boka om mötet och fick mina lunchkuponger och lite beröm. Alltid lika roligt att hjälpa kåren.

Men nu är det frukost som gäller och sedan ska man gräva ned sig i böcker om didaktik. Önska mig lycka till.

..nej för i rymden....

....finns inga känslor eller hur det nu är dom säger. Ja älskade i alla fall den filmen. Bästa svenska filmen på länge. Den var sjukt roligt. Till och med Rami som brukar hata svenska filmer sa det. Underbart säger jag bara. Men nu kallar sängen på mig.

..söndag är lika med....

....städdag som min karl har kommit på. Plus att vi idag ska gå till Mellringe. Ja jag vet faktiskt inte vad han har fått för sig helt plötsligt men det kan väl vara mysigt. Men han mutade med att jag fick fota på vägen. Han vet vilka knappar han ska trycka på helt enkelt. Sen ska vi äntligen förbi ÖB för att köpa dammsugarpåsar. Äntligen så får Rami dammsuga hela lägenheten för det behövs efter snökaoset här hemma efter fredagen. Hoppas det finns bara. 
Nu verkar det vara någon slags epidemi bland folk, alla går ut och går. Härmar oss kanske? haha nej då. Kanske alla bara är rastlösa så här års. Skönt är det i alla fall.

Men nu är det dags att klä på sig lite för en tur i det fina vädret.



...åker med bara....

....farten nedför backen. Underbar dag. dock åkte jag inge pulka men jag fota jag för glatta livet. Det känns som att viljan att fota har kommit tillbaka med hög hastighet. Helt underbart. Och sedan att få fota det vardagliga livet är underbart. I alla fall när man får bra bilder med det. Hur som helst var det roliga tävlingar och underbart väder. Hoppas alla haft en lika bra dag som jag har haft. Solig och med trevliga människor.


...som vanligt...

.....på en fredag så bär det av ner mot bärseback och sedan vidare mot kåren. Hoppas bara det är mycket nollor där bara. Detta i och med att snälla Charlie var och pratade med sjuksköterskorna igår. Hoppas hon lyckades charma dom. Jag har hittat nu en väldigt snäll person som nu äntligen hjälper mig med mitt fotograferande. Underbart att kunna få lite tips och lite feedback på det man gör. Och till råga på allt så är det bra feedback och bra råd. Och mycket tips. En mentor kanske? Men nu är det dags att dra på sig ovven och göra det jag gör bäst. Eller ja inte bäst kanske men bra: ÄR EN STUDENT!!!

Jag tänkte lägga upp en utav mina favoritbilder idag men det får nog bli en annan dag så får ni något annat nu.


sovmorgon?

Icke. trots att jag har eftermiddagsföreläsning så verkar det inte som att jag får sova speciellt länge. för nu är det ju så att jag ska till sjukgymnasten och studsa boll. riktigt kul faktiskt och skönt med någon som tvingar en till att träna. Ikväll blir det party som vanligt. det är afterski på kåren och det är väl alltid kul. Nu är dock snart denna vecka till ändå och då är det endast en ynka vecka kvar. Undra hur det går. om det kommer fler ssk sista veckan. Vi får se hur det utvecklar sig.

....Även dagar utan....

....sol kan vara bra dagar. Idag var en sådan dag. trots att jag varit i skolan mellan 9-18 så har det varit en underbart bra dag. tydligen så är det några som vill beställa lite bilder av mig. Det är alltid lika roligt. Har fått en beställning på en utav mina bilder i storleken 70x100. Kan inte bli bättre.
Har även gjort god mat och tänkte nu äta lite chips och se ett till avsnitt av gossip girl innan min man kommer hem och jag kan gosa ner mig i hans famn. Livet är så jävla underbart.


soliga dagar är....

....det bästa som finns för en fotograf. I alla fall enligt mig. Underbart är det. Man kan ju inte låta bli att fota lite på promenaderna mellan tvättstugan. Älskar det hur som helst. Sen älskar man när allt bara går som det ska. Det är inte heller helt fel må jag säga. idag har jag varit mycket duktig och sökt massa sommarjobb. får se om man får något nu också. Hoppas på det bästa säger jag. Sjukhuset säger ju att vi är undersköterskor efter termin 4 så då har vi ju turen där i alla fall. som sagt, underbart. Detta kommer bli ett bra år.


KTC - Check!

yes. helt otippat men jag klarade KTC. trodde absolut att det gått bajs men icke då. Nu fick man en jävla boost så att säga så nu känns det som man vill fortsätta framåt med stora steg. Underbart säger jag bara.
Fick ju sond och insulininjektion på KTC och jag ville ju ha kateter och intramuskulär men vafan. det var mycket skönt att slippa något som är sterilt faktiskt. och måste även säga att det är skönt att slippa göra om den nu. Nog för att det är bra att öva mer men det kan man ju göra utan att ha kuggat den först. Men som sagt. nu är det nya och friska tag. Dock har man läkemedelsberäkningen kvar den det gör inget. för det kan man ju bara det att man gör sådana dumma fel. Men på den punkten är det bara att kämpa vidare och köra på. Nu jävlar alltså.

För jag har köpt.....

.....ett staiiiiiv!!! åh ja äntligen har jag mitt älskade stativ. Det är underbart att kunna fota på kvällen mycket enklare. Och för er som inte vet det så älskar jag stjärnhimlen och detta är underbart att fota så därför fick min första bild bli på stjärnorna. inte helt otippat men ändå. Så bara för att jag älskar min kamera och mitt stativ så får den komma upp här. Nu är det ju bara prickar men va fan. Det är ju stjärnor i alla fall. Hade dock gärna haft en måne med också men man kan inte få allt vet ni. får vänta tills en dag när det är en stor måne.


nattbad?

Ja att under nollningen köra upp en stor pool mitt på campus och bada var det väl ändå ingen som skulle komma på? jodå sagt och gjort det gjorde vi. Skönt som fan var det i vattnet, runt 36-38 grader varmt och sedan hade vi dessutom bastu. Underbart säger jag bara. Caps var det som gällde också. Kul med många nya som testade.

Idag fick man inte en lugn stund. Blev ombedd att fotografera örebrospexet till deras spex som kör igång i mars. Det skulle tryckas upp i deras "Blad". Hoppas dom är nöjda med bilderna nu bara. Men jag tror det kommer bli grymt som fan faktiskt.

Nu är det snart sängen som gäller dock. dags att ladda för en ny vecka i skolan och en ny kurs. Kommer bli grymt skönt.

Underbara vänner

ja jag säger bara att jag har världens underbaraste vän. Har massa att tänka på själv men ändå tänker hon även på mig. Tänker på mig när hon ser ett par blå och ludna strumpor. Underbart sköna var dom och jag som var så kall om fötterna. Mysigt mysigt. Så nu har jag haft mys med mina fötter medan jag suttit och redigerat lite.


Toga for the win!

Nu är det toga som gäller. har knytit skiten rent ut sagt. Höll på ett jäkla tag. Men nu är den och sminket och håret dessutom fixat så nu drar vi ner mot bb och nya äventyr. Men det blir nyktert för mig och i morgon är det tenta som gäller. wihi!!

Awesome....



If I get sad I just stop being sad and be awesome instead



Remember


Vimsig?

Ja jag är nog det ibland tror jag. Men nu känns det som jag fått tillbaka mitt liv lite i alla fall. Nu har jag ju faktiskt gjort KTC examination. Fick sond och insulininjektion men jag tror det gick bra i alla fall. varje gång man är klar med en examination så släpper en sten från bröstet. Så ikväll blir det fest sen ägnad fredag och lördag åt att plugga till tenta på lördag. Underbart säger jag bara. När man väl gjort den så kommer det vara ny start med ny kurs osv. Jag älskar nya starter. När något nytt kommer igång. Typ man flyttar till ny lägenhet eller man startar ny kurs eller nytt jobb eller ny praktik. Det är underbart. Omväxling förnöjer helt enkelt. Men sen är det ju saker man trivs med som man inte heller vill byta ut. Typ världens bästa pojkvän som gör en lycklig på morgonen så det räcker hela dagen. Men efter en dag i långhuste för att promota serum så ska jag vila lite, se lite avsnitt och äta. Sen som sagt blir det party.

My pride and joy

Ibland så blir man bara så medveten om allt. Så medveten om det man har och det man ska vara tacksam för. Dom säger att man inte vet vad man har förän man blir av med det. Och så är det i väldigt många fall. Men jag vet vad jag har och jag är tacksam för det varje dag. Ibland glömmer man det. Men så är det alltid något som påminner.


Sorry

Men nu är det lite mycket med nollning och diverse andra saker. Man har inte mycket fritid mellan skola, nollning plugg och ett vanligt liv. Så det blir lite dåligt med uppdateringar. Men det kommer när jag hittar tid igen.

get busy living or.....

....get busy dying. Det låter väl som ett ganska enkelt val. Börja leva nu. I morgon är det dags för nollning och alla nya studenter kommer. Dessutom så kommer min kära vän och gudson då också.

Dagens citat av Anna:

"Det är ju bättre att dö av hjärt- kärlsjukdom än av anorexia för då har man ju i alla fall haft roligt på vägen"




sova på föreläsning....

...är väl inte så där jättebra men oundvikligt när man är i en vecka då man försöker vända dygnet rätt. Bara att jobba på skulle jag säga. ;) Nu åker datorn med idag igen och nu tänkte jag fixa lite ktc grejer medan jag sitter på föreläsningen. Jag menar lite grejer kan man ju fixa om man ändå har hört 90 % av det dom säger och när de dessutom säger emot saker som vi lärt oss. Skit bra ju. Men som sagt. Nya friska tag är det som gäller. Ikväll blir det styrelsemöte och sedan så är det dags för nollningen i morgon. Uppe före tuppen ska vi vara då. Härligt härligt. Men det kommer bli en bra dag. Absolut.
Men nu ska jag styra kosan ner mot universitetet och hoppas på en bra dag.

Start living



Start living and se start to se the things you dont se know. The glory of life.

This is the first day of the rest of your life.

fadderkickoff

har nyss varit på fadderkickoff. Mycket roliga människor om än lite få. Men det var mysigt och vi hade rolig frågesport och kakbufé. Nu är jag däremot sjukt trött och har ont i nacken efter en hel sittardag.
Hade ju föreläsning från 8-16 så det var lite jobbigt och sjukt tråkigt faktiskt. satt mest och läste en bok. I morgon följer datorn med det kan jag ju tala om. så kanske jag kan plugga lite istället. Hoppas jag får lite gjort. Ska faktiskt även till sjukgymnasten i morgon och se om hon kan skicka mig på akupunktur. Ska bli intressant att se om det funkar.
Men nu ska jag slita mannen från datorn och se på en film och mysa tänkte jag. Han är faktiskt bra på det på kvällarna. får se om han lyckas lika bra ikväll.

The walk to the glory

 



Just take a break and cool down

Salad olovie

Nu har jag varit duktig och lagat mat så vi har i några dagar. Det finns en persisk maträtt som  heter salad olovie. Jag lägger inte upp någon bild på den i och med att den som mycket annan persisk mat inte ser så aptitlig ut. Men den är så god och väldigt mättande. Men jag lägger i alla fall ut receptet för de som vill ha.

Och viktigt att komma ihåg. Allt ska skäras i så små bitar som man kan.

Salad olovie:

4-5 medelstora potatisar
3 kycklingbröst utan skinn
ärtor
morötter
ca 4 hårdkokta ägg
salt
peppar
gurkmeja
500 ml majonäs
saltgurka

Skala och koka potatisen. Låt den sedan kallna innan du mosar den i en bunke. Koka sedan kycklingen i salt, svartpeppar och gurkmeja i ca 30 minuter. Låt även denna kallna och skär den i små bitar innan du lägger i den i samma bunke som potatisen.
Koka äggen så de blir hårdkokta och skär dessa i småbitar. Häll även i dessa i samma bunke. Nu gör jag att jag köper morötter och ärtor färdiga i konserv för att det går mycket snabbare och lite smidigare. Men man kan själv bestämma om man ens vill ha detta i. Sedan skär man saltgurkan i små bitar och lägger i bunken. nu när allt utom majonäsen är i bunken så har man i lite salt och lite svartpeppar och sedan rör man om så allt blandas. Efter att man gjort detta häller man i majonäsen och rör om så det blandas ordentligt. Sedan är det färdigt. Man kan även använda lite majonäs och lite pickles som garnering när man serverar detta sen.
Detta är väldigt mättande och kan ätas i flera dagar i och med att det håller sig mycket bra.

Nu är det sovdags och i morgon är det dags för en ny dag med nya friska tag.

sista lediga dagen...

...idag. Blev en skön och välbehövlig sovmorgon idag. Igårkväll var jag och Rami ganska nördiga. Vi spelade ett nytt spel till wii som vi inte testat förut. Det heter just dance. Och det var sjukt kul. De som känner mig vet att jag är sjukt dålig förlorare så det faktum att jag inte vann över Rami en enda gång gjorde mig lite grinig. Men ja det är mer pinsamt för hans del. Roligt var det hur som helst. Och en jävla träning kan jag tala om. Kändes verkligen som ett träningspass. Lite som singstar är det fast med dans istället.
Dagen har spenderats med att göra lite kompleteringar på en uppgift och på att fixa min fotobok lite. Jag har ju varit lite slö med den. Har ju sagt att jag ska göra en per termin men nu har det inte blivit något på länge så nu kan jag säga att jag snart är klar med våren 2010. Så den ska snart in på tryck. Det är sådant där som är roligt att ha kvar senare i livet. Kommer göra massa fotoböcker med lite av varje tror jag allt. Gjorde ju en till Rami när han fyllde år också.
Det är hur lätt som helst och blir verkligen jättebra. Men nu så blir det snart mat och lite tv-spel för att i morgon ta tag i livet igen och börja skolan. Men det ska väl gå bra tycker jag. Hoppas det i alla fall.

Alla mot Agnes idag..

Okej nu kanske jag är lite dramatisk, men jag vaknade på fel sida idag faktiskt. Det gör väl alla ibland men jag tror nog det beror på att jag är lite smått stressad nu. Nollningen sätter igång nästa vecka. Fler tentor snart ny kurs, obligatoriska föreläsningar och lite annat smått och gott. Men det ska bli kul med en sista nollning nu i alla fall sen så ska jag bara ta det lugnt och inte vara med i styrelsen längre. Så ser läget ut nu i alla fall. Men idag då, bloggen var emot mig och ville absolut inte ändra sig. nu tog jag ju några djupa andetag och lyckade hyffsat ändå som ni kanske märkt. Sen så regnade det när vi skulle ut och gå så det gick inte så bra att ta några fina bilder. Visst regn kan vara vackert men inte blandat med snö. Sen börjar inte gruppträningarna förän vecka 3 så där var det ett till bakslag. Sen fick jag svart på vitt att jag har noll taktkänsla. Jippie. Men nu är det snart sängen som hägrar och i morgon så är det nya friska tag med positiv energi och en massa jävlar anamma.
Som tur är så är det en sak som inte varit emot mig idag, och det är någon som orkar med mig även de dåliga dagarna. Och det är sann kärlek. Någon som älskar en lika mycket även om man är sur och grining. Och det är min underbara man. Jag kanske tjatar om hur bra han är men det är för att han verkligen är det. Han förstår mig och finns här för mig. Helt underbar är han.

Hur man lär sig persiska del III

Lektion tre står på schemat för idag. Och något ganska viktigt med persiskan är uttalen. Dom är inte helt lätta heller. det finns ett par stycken som man måste kunna om man ska lära sig persiska.

Det är:

Sh - uttalas som kär
Kh - uttalas som charader
ch - uttalas som chiuaua

sen är det gh som är ett lite svårare uttal. Det låter som Gh på svenska men skillnaden är att på persiska uttalas man det genom att trycka upp tungan mot gommen längst bak i munnen.
Jag kan säga att jag gick i två veckor i skolan och gjorde konstiga ljud innan jag lärde mig detta. Så det är svårt och det kommer att ta tid. speciellt om man inte har någon som pratar persiska i närheten.

vilse i parkeringshuset.....

....var jag och Sabine. eller inte helt vilse kanske men bara lite. Hon var så snäll och hjälpte oss hämta overallerna och efter det tog vi en fika. Av någon konstig anledning tyckte alla att dom skulle fika då så det fick bli espressohouse. gillar skarpt deras mackor alltså.
Och egentligen vad är det med folk och inte kunna köra bil. Var en gubbe som fastnat i en snövall vid ett tafikljus och vi stod där i kö med typ 10 andra bilar medan han försökte backa ut och nästan körde på oss. Vi tutade, han sket i det, vi knackade på vår ruta och hyttade åt honom, han pekade finger, det blev grönt vi körde där ifrån och pekade tillbaka. Bra dag där alltså.
Jag säger bara som så. Jag skyller på modellen.





Man har alltid tid för en fika med en vän

dumt, mycket dumt...

att vända på dygnet när man är ledig. Jag tror att det är en sådan ovana som många har. Men det kommer jag få lida för ikväll. Det är inte så illa än mer än att det är lite grusigt i ögonen. Men det släpper ju snart. Men hur som helst så var det dags för tenta igen. Jag har läst dom där böckerna. Alla kapitel och jag har kollat anteckningar och gamla tentor, men av någon anledning känns tentan väldigt diffus ändå. Men jag är inte orolig. Inte än faktiskt. Och om tentan är diffus vad gör väl det när man vaknar klockan sju på morgonen av att världens bästa pojke har armarna om en, han kramar fast en lite extra när man försöker gå upp och mumlar mer sovande än vaken: "Jag älskar dig".
Kan jag säga något annat än att han vet hur man gör en tjej glad. Nej han vet. Han vet verkligen. Tack vare detta så går tentan galant och jag får komma tillbaka hem med glatt humör.

Även i kärleken.....

Blir det bråk ibland. Jag har den teorin att om man har ett förhållande utan att man bråkar någon gång så är det stora fel. Man måste ibland får ventilera lite så att säga. Man måste få vara oeniga ibland och få "slåss" lite. Men vid sådana tillfällen så är det så underbart att ha en man som inte är långsynt och är sur i flera dagar och så är jag sjukt glad att jag inte heller är det. Får man bara en kram och får se att det är diskat när man kommer hem så är allt bra sen.

Sen vill jag bara inflika lite snabbt att vänner är bra att ha. Som kommer hem till en mitt i tentaplugget och tar med en för att köpa godis. När man verkligen behöver ut och sträcka på benen och behöver lite sött. Sen att dom är bra att prata med, att parta med och bara ha det är en helt annan sak. Men jag vill bara säga tack för att ni finns. <3

Jag menar ärligt talat så är det väldigt få människor som förstår sig på mig. Det är inget jag kan göra något åt. Vissa tycker inte alls om mig. Men dom som har kommit mig när är här för att stanna. De få som verkligen får se mig vet vad jag pratar om. Jag hittar sällan människor som lyckas med detta. Men jag har några. Och de är dom som är värda att ha nära sig också. Man ska inte behöva ändra hela sin personlighet för att någon ska tycka om en. Alla kan inte tycka om en så enkelt är det. Och den som är någon annan än sig själv för att bli omtyckt är som jag säger det Falsk. Men jag har det jag behöver. Vänner som är nära mig och en man som älskar mig för exakt den jag är trots mina fel och brister.

Hur man lär sig persiska del II

Nu fortsätter vi väl med persiska lektionerna då. När man nu lärt sig alfabetet så är ju frågan vad man ska gå vidare med. Det hade jag lite problem med men jag började då med att lära mig räkna. Det är ganska lätt. Det är som med de flesta andra språk att kommer man upp till tjugo så är det jätte lätt sen. Så 1-15 är rätt lätt de är de sista upp till tjugo som kan vara lite problem.

yek - 1
då - 2
sä - 3
chahar - 4
Panj - 5
sish - 6
haft - 7
hasht - 8
nå - 9
da - 10

Detta lär man sig relativt fort och då kan man ju kanske lära sig lite mer. Jag fortsatte med vardagliga ord och meningar som jag faktiskt säger i vanliga livet till min pojkvän. Typ godnatt, god morgon, är du hungrug, jag är hungrig osv osv.
Till exempel så frågar jag aldrig "vad sa du" längre utan mitt favoritord är numera chi vilket betyder något i stil med "Vad?".

Och sista tipset för idag. Lär er att skriva ett ord, eller varför inte ditt eget namn. Det är en bra början.

Hellre lite skit i hörna än.....

ett rent helvet brukar man väl säga? Och jag vet faktiskt att det är så sant. Jag har upplevt det prydliga fina helvetet och jag har upplevt skiten i hörnen med all kärlek som tillhör.
Jag trodde en gång i tiden att bara jag höll utsidan fin och prydlig så skulle allt vara bra. Jag städade vår lägenhet på 77kvm tills det inte fanns en enda dammtuss kvar. Man fick absolut inte lägga kläder på golvet utan de skulle in i garderoben eller i tvättkorgen. Man fick inte lämna något där det inte skulle vara om man var klar med det. Varje lördag skulle det bakas och städas och varje dag kl 6 skulle maten stå på bordet. Jag insåg som tur var innan det var för sent att det inte är hållbart. För hur mycket rutin och hur fint jag än hade det så kan jag inte blunda för det faktum att vi inte hade det bra. Jag var sur och grining och helt omotiverad till allt. Sedan insåg jag allt detta. Jag sökte in till högskolan, kom in och lämnade allt det där. Det var svårt. Det tog mycket mod till att ta det steget. Till att klara sig helt själv. Men det är det bästa jag någonsin gjort.

Nu bor jag på 22 kvm med Rami. Vi har en massa skit i hörna men det är ändå vårt hem och i det finns det något som inte fanns förra gången. Lycka och kärlek. Detta är ett starkt bevis på att det val jag en gång gjorde var det bästa jag kunde ha gjort. Varje dag är en start på något. Och varje dag blir det bara bättre och bättre. Jag är nu motiverad till att fotografera, jag har hittat min musa så att säga. Jag orkar plugga och jag har en positiv syn på livet som säger att jag inte behöver vara perfekt. Tycker någon inte om mig för den jag är så bryr jag mig inte. Jag har mina bästa vänner kvar och de som verkligen betyder något älskar mig för den jag är.

Nu däremot har mannen lämnat byggnade, jag har satt mig vid datorn och nu är det dags för plugg heeeeela långa dagen.

Skäll har jag....

fått ja. Jag fick lite skäll idag om att jag inte bloggar så mycket längre. Och förlåt. Jag hade en tanke på att lägga ner min blogg då jag inte har all tid i världen. Men nu får jag ju tydligen inte det. Så det är väl bara att fortsätta antar jag.
Jag skulle ju ha pluggat idag. Men av någon konstig anledning så vill inte motivationen infinna sig. Konstigt. Tur att jag fick massa läsning gjord igår i alla fall. Så ska jag sitta heeeela dagen i morgon. Idag blev det däremot en vända till Willys i snöovädret. Vi fick en hel del inhandlat. Bland annat så köpte vi massa lamm som vi frös in. underbart gott. nu kan vi göra massa persisk mat. Och dessutom så har jag idag börjat med lite ommöblering. I och med att jag och Rami har bestämt oss för att bo kvar i våran lilla lägenhet tills jag har pluggat färdigt så vi kan spara pengar istället så får vi fixa lite. Kanske få lite mer yta och kanske lite mer förvaring. Men att möblera en lägenhet på 22kvm är inte det lättaste. Inte om man ska vara två dessutom. Men nu ser det helt okej ut. får se hur det blir sen när vi är helt klara.
ska bli lite hyllor och grejer i köket med. Som Rami ska bygga ihop. Ska bli intressant att se hur han lyckas med det. Men jag tror på honom.

Nu blir det film och lite mys med varma mackor och lite borani. Gott gott gott.

Borani föresten för de som inte vet är typ tsatziki. Man har i:

Turkisk youghurt
Mild youghurt
Salt
Vitlök
Mynta
svartpeppat
Spenat

Sen är det bara att röra ihop och äta. Hur mycket man har i bestämmer man helt efter smak. Efter att man varit hos svärmor så får man alltid mycket goda ideér.

RSS 2.0