Dag 10 Tokyo

Idag var det strålande sol i det fina Tokyo och dagen gled på som smort. Vi har äntligen lärt oss hur vi köper biljetter i automaterna till tåget vilket har gjort det sååå mycket enklare om vi vill åka någonstans.
 
Så idag har vi först varit till pokemoncentret som finns här i japan och köpt en massa pokemongrejer. Det var ett helt paradis. Ska fota grejerna som vi köpte sen men just nu är jag lite lat.
det gick åt pengar idag kan jag lova. Shopping på hög nivå. Men det var okej eftersom vi inte shoppat så mycket än. utan den mesta shoppingen sparade vi faktiskt till just Tokyo.
Vi har i alla fall åkt pariserhjul idag. sjukt mycket av staden som man såg där uppe. 1999 var det världens högsta pariserhjul. hur det ser ut nu kan man ju inte riktigt veta.
 
Efter detta så gick vi på festival som dom höll i Odaiba. Det är ett område i hamnen här i tokyo. Där hade dom som sagt festival. Det var en tv-kanal som hade en 50 dagar lång festival med en massa roliga saker för deras program. Massa program som rami tycker om så klart. Där spenderade vi nästan hela dagen och hade det jätte mysigt.
Åt god mat där och precis när vi handlat vår mat så öppnade dom matplatsen ovanpå restaurangen så vi blev visade dit och hela vägen upp i trappen stod det anställda. Kändes nästan som dom banade väg för oss men i själva verket var dom ju så klart på väg ner men uppfostrade som japaner är så stannade dom allihopa och bugade och hälsade.
Man blir lika förvånad varje gång. Dom bugar till och med i kassan när man kommer in på mc donalds.
Och hjälpsamma är dom också. står man med en karta och ser förvirrad ut kommer i alla fall minst en japan fram och frågar om man behöver hjälp. även om dom inte kan engelska.
 
 
 
 
 
 
 
Och i morgon gott folk har vi något alldeles extra planerat. vad det är får ni se då ;)
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0