Dag 6 Kyoto

ja oj vart ska man börja egentligen. Vi har haft en sjukt händelserik dag det kan jag lova er och jag vet som sagt inte vart jag ska börja.
Men dagen började i Nara. Detta är en stad som ligger en bit från Kyoto så vi var tvungna att åka tåg i 45 minuter. Men det var så värt det. Där har dom en stor park med massa olika tempel, shrines och annat intressant och vackert att kolla på. Och jag kan lova att det går inte att förmedla känslan som man känner när man är där i en bild men jag har gett det ett tappert försök så vi får se vad jag lyckades åstadkomma.
 
Hur som helst så var vi i den här parken i Nara. Och det speciella med denna park är att i den bor omkring 1200 rådjur. Ja dom vandrar omkring löst i hela parken som för övrigt är jättestor och man kan mata dom med mat som man köper för 150 yen. typ 10 kr.
och dessa rådjur ses som sändebud av gudarna.
 
 
 
 
 
efter mötet med alla rådjur så var det dags att gå vidare och vi såg allt ifrån fina japanska trädgårdar till heliga tempel och en 20 meter hög buddah som jag inte ens tänker försöka beskriva hur det var. Men dom säger att detta är så nära man kan komma till upplysning utan att meditera och det var ungefär så man kände.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen efter allt detta så har vi även bestigit ett halvt berg för att träffa på dom vilda aporna. Kan säga att svetten rann om oss båda när vi kom upp till toppen. Men det var helt klart värt det.
Och vi fick dessutom en fin utsikt över Kyoto. Helt underbar stad och vilken utsikt. Men det gick inte att få så bra bilder då det var grått på himmelen och kvavt ute.
 
 
 
 
och till sist så var vi även iväg och såg på bambujungeln som finns en bit utanför staden.
 
 
 
Så i morgon väntar ännu en spännande dag och vi ska se massor utav intressanta och vackra saker hoppas jag. Hoppas på att få se den gyllende paviljongen bland annat och även slottet. Men vi får se vad morgondagen har att bjuda. Kan även tillägga att vi fick vår första regnskur idag. tror den varade hela 5 minuter innan det var lika kvavt och varmt igen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0